Στο «κίτρινο» η Κρήτη για πυρκαγιές: Πρώτη φετινή προειδοποίηση για ολόκληρο το νησί – Σε αυξημένη ετοιμότητα οι αρχές

Σε μέσο κίνδυνο πυρκαγιάς βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη 11 Ιουνίου, η Κρήτη, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Πρόκειται για την πρώτη φορά φέτος που όλο το νησί ανεβαίνει στην κατηγορία 2, γεγονός που θέτει τις αρμόδιες υπηρεσίες σε αυξημένη ετοιμότητα.

Για την υπόλοιπη χώρα, ο χάρτης δείχνει χαμηλό κίνδυνο, δηλαδή κατηγορία 1.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφύγουν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά στην ύπαιθρο, ειδικά σε περιοχές με ξηρή βλάστηση ή έντονους ανέμους.

Οι αρχές υπενθυμίζουν ότι ακόμη και μια φαινομενικά απλή εργασία μπορεί να εξελιχθεί σε επικίνδυνη εστία, γι’ αυτό απαιτείται αυξημένη υπευθυνότητα από όλους.

Πηγή: neakriti.gr

 

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ