Ηράκλειο: Μεγάλες ελλείψεις σε αίμα – Eπείγουσα έκκληση σε αιμοδότες από το ΠΑΓΝΗ

Μεγάλη έλλειψη σε αίμα διαπιστώνεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η δύσκολη συγκυρία ώθησε τη διοίκηση του ιδρύματος να απευθύνει επείγουσα έκκληση σε όσους εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσέλθουν να συνδράμουν για την εξομάλυνση της κατάστασης.
Το φαινόμενο οξύνθηκε μπαίνοντας στην τελική ευθεία της τουριστικής περιόδου, καθώς το ακριβώς προηγούμενο διάστημα οι ανάγκες – επειδή πολλαπλασιάστηκε ο πληθυσμός – αυξήθηκαν κατακόρυφα.

 

Σημειώνεται ότι στο χώρο του ΠΑΓΝΗ η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου λειτουργεί στο υπόγειο για αιμοδοσία από Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωί 8:30 – 14:00 και απόγευμα 16:30 – 20:00. Ο σταθμός αιμοδοσίας στην Πλατεία Δασκαλογιάννη είναι ανοιχτός κάθε Τρίτη 17:30-20:30.

 

Για το μηνιαίο πρόγραμμα της κινητής μονάδας αιμοδοσίας μπορείτε να ανατρέξετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.pagni.gr/index.php/aimodosia1

Σταθεροί και συνειδητοποιημένοι πολίτες
Με μια γενικότερη ματιά, πάντως, στο Ηράκλειο οι αιμοδοσίες παρουσιάζουν σταθερή πορεία.

 

Τούτο επιβεβαιώνεται απ’ την ανταπόκριση στις δημόσιες δράσεις του Παγκρήτιου Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος “Αιματοκρήτης”.

Το ραντεβού είναι συγκεκριμένο, κάθε Σάββατο πρωί (έως το μεσημέρι) στο αίθριο της Λότζια, και ανά περιόδους σε διάφορες περιοχές της ενδοχώρας.

“Το καλοκαίρι οι συνθήκες είναι πάντα δύσκολες” σχολίασε στο Cretalive η κα Ειρήνη Γεργιανάκη, πρόεδρος του Συλλόγου.

“Έρχεται ο κόσμος, όλο το χρόνο. Υπάρχουν αρκετά συνειδητοποιημένοι πολίτες. Αυτό είναι και το ζήτημα”.

Επισημαίνεται ότι οι άνδρες μπορούν να δώσουν έως 4 φορές αίμα και οι γυναίκες έως τρεις ετησίως, ανά τρίμηνο και τετράμηνο αντίστοιχα.

Πηγή: cretalive.gr

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ