Πειραιάς: Τρεις νεκροί από την πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην πύλη Ε2 του λιμανιού

22.15 Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα, το βράδυ της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2026, στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και οι τρεις επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πύλη Ε2, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το όχημα κατέληξε στο νερό την ώρα που αποβιβαζόταν από το πλοίο «Διαγόρας», εν μέσω ισχυρής καταιγίδας.

Ανασύρθηκαν νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες
Αμέσως μετά την πτώση του αυτοκινήτου κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών.

Αρχικά, οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν έναν από τους τρεις επιβαίνοντες χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι άλλοι δύο παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο βυθισμένο όχημα, με τις δυνάμεις που επιχειρούσαν στο σημείο να καταβάλλουν προσπάθειες για την ανάσυρσή του.

Λίγο πριν από τις 22:00, το αυτοκίνητο ανασύρθηκε στην επιφάνεια. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν νεκροί και οι δύο επιβαίνοντες, οι οποίοι εξακολουθούσαν να φορούν τις ζώνες ασφαλείας τους.

Οι ηλικίες των θυμάτων
Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, οδηγός του οχήματος ήταν ένας άνδρας 82 ετών, ενώ μαζί του επέβαιναν μία γυναίκα 72 ετών και ένας άνδρας 49 ετών.

Οι ηλικίες αυτές προκύπτουν από τη νεότερη ενημέρωση και διαφοροποιούνται από τις πρώτες αναφορές που είχαν μεταδοθεί αμέσως μετά το περιστατικό.

Σε συνθήκες ισχυρής καταιγίδας η πτώση
Η τραγωδία σημειώθηκε ενώ στην περιοχή του Πειραιά επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα κατά την έξοδό του από το πλοίο «Διαγόρας».

Ωστόσο, οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες το όχημα κατέληξε στο νερό δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν, εκτός από το Λιμενικό και τη Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών, ιδιωτικά σκάφη και σκάφος της Πλοηγικής Υπηρεσίας.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο στάδιο της διερεύνησης των συνθηκών του δυστυχήματος, που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

21.07: Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του μετά την πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα, στην πύλη Ε2 του λιμανιού του Πειραιά, το βράδυ της Κυριακής 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, από το όχημα ανασύρθηκε νεκρός ένας 45χρονος άνδρας, ενώ εκτιμάται ότι επέβαιναν ακόμη δύο ηλικιωμένα άτομα, ηλικίας 82 και 79 ετών, τα οποία δεν έχουν ανασυρθεί.

Μεγάλη επιχείρηση στο λιμάνι
Στο σημείο έχει κινητοποιηθεί το Λιμενικό Σώμα, με σκάφος και στελέχη του να συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού των δύο ηλικιωμένων.

Στις προσπάθειες συμμετέχει επίσης κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών, ενώ συνδράμουν ιδιωτικά σκάφη και σκάφος της πλοηγικής υπηρεσίας.

Άγνωστες οι συνθήκες της πτώσης
Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το αυτοκίνητο κατέληξε στη θάλασσα από την προβλήτα Ε2.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό των δύο ηλικιωμένων, ενώ ο απολογισμός παραμένει προσωρινός, καθώς η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ UNESCO
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ