Νέο κρούσμα της γρίπης στην Κρήτη: Νεκρή 78χρονη

Τελευταία Ενημέρωση:

Η 78χρονη γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί παρ’ ότι  ανήκε στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού 

Πριν συμπληρωθούν δύο 24ωρα από το θάνατο της 6χρονης από γρίπη τύπου Η1Ν1 σημειώθηκε ένας ακόμα θάνατος στην Κρήτη, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για μια 78χρονη, η οποία νοσηλευόταν με πνευμονία αλλά τελικά κατέληξε από επιπλοκές της γρίπης.

Σύμφωνα με το διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου κύριο Μαρκάκη: «η 78χρονη κατέληξε το πρωί της Δευτέρας από επιπλοκές της γρίπης. Η γυναίκα νοσηλευόταν για 15-20 ημέρες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και παρέμενε διασωληνωμένη. Η 78χρονη ανήκε στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα».

Η άτυχη ηλικιωμένη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου από τα Χανιά, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Χανίων. Παρ’ ότι η ηλικιωμένη ανήκε στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, δεν ήταν εμβολιασμένη, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον τρίτο θάνατο από γρίπη στην Κρήτη. Από Η1Ν1 «έσβησαν» ακόμη το 6χρονο κορίτσι στο Ηράκλειο και ένας 38χρονος στα Χανιά.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...