Ψυχαναλυτική παρουσίαση της ταινίας «Julieta» του Almodovar

Petite Perle 300×250

Από την ψυχολόγο – ψυχαναλύτρια Ιωάννα Βεριγάκη

Την ταινία του Almodovar με τίτλο «Julieta» θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αλλά και να παρακολουθήσουν την σχετική ψυχαναλυτική παρουσίαση  όσοι βρεθούν την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 στο Κινηματοθέατρο «Αστόρια». Η προβολή ταινίας θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα ακολουθήσει ερμηνεία από την ψυχολόγο-ψυχαναλύτρια Ιωάννα Βεριγάκη και συζήτηση με το κοινό με θέμα «τι θέλει μία μητέρα».

Διοργάνωση Ιωάννα Βεριγάκη – Ελληνική Εταιρία Νέας Λακανικής Σχολής Ψυχανάλυσης Κρήτης.

Είσοδος: 5 ευρώ

Υπόθεση

Πρόκειται για μία Ισπανική δραματική ταινία του 2016 σε σκηνοθεσία και σενάριο το υΠέδρο Αλμοδόβαρ.  Πρωταγωνιστούν: Αντριάνα Ουγκάρτε, Έμμα Σουάρεζ, Ίνμα Κουέστα, Ρόσι ντε Πάλμα, Πιλάρ Κάστρο

Η Χουλιέτα έχει μία κόρη, την Αντία, την οποία έχει να δει δώδεκα χρόνια. Ζει μαζί με τον Λορέντσο στην Μαδρίτη και ετοιμάζεται να τον ακολουθήσει στην Πορτογαλία.

Όμως, μία τυχαία συνάντηση με την Μπεατρίθ, την παιδική φίλη της κόρης της, της ανατρέπει τα σχέδια. Η Μπεατρίθ της αποκαλύπτει πως συνάντησε την Αντία στην Λίμνη Κόμο  και της είπε πως έχει τρία παιδιά. Έτσι η Χουλιέτα, παραμένει στη Μαδρίτη και μετακομίζει σε ένα σπίτι που της θυμίζει το παρελθόν της.

Ξεκινά να γράφει τη ζωή της από τότε που έμεινε έγκυος στην κόρη της και τότε αρχίζει μια αναδρομή στο παρελθόν: η γνωριμία της με τον πατέρα της Αντία, τον Xoαν, η σχέση του Xoαν με την Άβα, ο θάνατός του, η σχέση της Χουλιέτα με τους γονείς της, η φιλία της Αντία με την Μπεατρίθ και εν τέλει η εξαφάνιση της Αντία στα 18 της χρόνια. Στο τέλος η Αντία στέλνει ένα γράμμα στην Χουλιέτα, στο οποίο αναγράφεται η τωρινή της διεύθυνση και η Χουλιέτα μαζί με τον Λορέντσο πάνε να τη βρουν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ