Η έκθεση στον ήλιο βοηθά την όραση των παιδιών

Petite Perle 300×250

Νέα έρευνα έρχεται να δείξει ακόμη ένα όφελος από την έκθεση στον ήλιο και αυτό αφορά την όραση.

Ο καθηγητής Ίαν Μόργκαν, επικεφαλής της έρευνας του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου, αναφέρει πως ακόμη και αν είμαστε έξω για λίγο κάθε ημέρα, μπορεί να βοηθήσει ώστε το παιδί να μην αναπτύξει μυωπία. Αντίθετα με τις αντιλήψεις που θέλουν τη μυωπία να οφείλεται εξ ολοκλήρου σε γονιδιακούς παράγοντες, η επιστήμη τα τελευταία χρόνια έρχεται να αναφέρει πως έχει να κάνει με το ότι το «μάτι συνηθίζει να βλέπει κοντά». Πλέον, περνάμε όλο και λιγότερο χρόνο έξω στη φύση, να απολαμβάνουμε τη θέα του ορίζοντα, και αυτό κάνει το μάτι «τεμπέλικο» και συνηθίζει τις κοντινές αποστάσεις.

Η έρευνα του Μόργκαν πάει ένα βήμα παραπέρα και αναφέρει πως η απουσία του έντονου φυσικού φωτός, ο ρυθμός του εσωτερικού ρολογιού διακόπτεται και αυτό καθυστερεί την ανάπτυξη του ματιού. Ο συνδυασμός των σχολικών υποχρεώσεων και του τρόπου ζωής των παιδιών, δεν τους επιτρέπει να εκτίθενται στον ήλιο όσο θα έπρεπε.

Συμπληρωματικά, μία αμερικάνικη μελέτη ανακάλυψε ότι τα παιδιά που ξόδευαν 10-14 ώρες την εβδομάδα σε εξωτερικές και αθλητικές δραστηριότητες, είχαν περίπου το μισό ρίσκο να αναπτύξουν μυωπία.

Πηγή: 4moms.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ