
Πανηγύρι έστησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλέσων και όχι άδικα στο 7ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας αφού με τις έξι συμμετοχές του και τα επτά πιάτα του, πήρε 4 χρυσές διακρίσεις και τρεις αργυρές.
Τα χρυσά πιάτα που βραβεύτηκαν είναι: του Βασίλη Βαθιανάκη με το χοιρινό με γιαχνερά, ο τσιγαριαστός λαγός με το Βαγγέλη Στειακάκη, σουπιές με μάραθο με την Πόπη Μαστοράκη, και ο Θανάσης Ρουκουνάκης με αρνί καρέ με κρούστα κρητικών μυρωδικών κολοκυθάκια και πουρέ αγκινάρας με σάλτσα δεντρολίβανο.
Ο κ. Βαγγέλης Στειακάκης έφτιαξε
τσιγαριαστό λαγό
Το χρυσό πιάτο αρνί καρέ με κρούστα κρητικών μυρωδικών κολοκυθάκια και πουρέ αγκινάρας με σάλτσα δεντρολίβανο, του Θανάση Ρουκουνάκη
Ο Βασίλης Βαθιανάκης με το χοιρινό με γιαχνερά
Σουπιές με μάραθο από την Πόπη ΜαστοράκηΤο τραπέζι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλεσών επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης
Ο Θανάσης Ρουκουνάκης την ώρα του διαγωνισμού
Οι αργυρές διακρίσεις είναι τρεις . Δυο διακρίσεις πήρε η Δέσποινα Κελεσή με το χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο, και το σιμιγδαλένιο χαλβά της. Η άλλη αργυρή διάκριση είναι του Χάρη Βαθιανάκη ( γιος του Βαγγέλη) για το πιάτο του με τις σκιουφιχτές μακαρούνες.
Η Δέσποινα Κελεσή με το χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο, και το σιμιγδαλένιο χαλβά της
Ο Χάρης Βαθιανάκης
με τις σκιουφιχτές μακαρούνες.
Όταν ήρθε η ώρα των απονομών δε σταμάτησαν τα χειροκροτήματα. Ο πολιτιστικός σύλλογος Καλεσών είχε πάρει και πέρσι χρυσές διακρίσεις.
Φέτος εκτός από τις διακρίσεις,ως ο σύλλογος με τις περισσότερες συμμετοχές από το Μαλεβίζι, πήρε και την υποτροφία που δίνει ο κ. Καλαθάκης στη μνήμη του μαθητή του Στυλιανού Καλιγιαννάκη Θαλασσινού.