Απαντήσεις του Δήμου Ηρακλείου μετά τις αντιδράσεις για το πάρκο Γεωργιάδη

Petite Perle 300×250

Οι «Φυλές του Πάρκου» δημοσίευσαν το μεσημέρι του Σαββάτου φωτογραφίες από κομμένα δέντρα μέσα στο πάρκο και πολλά ερωτήματα βρίσκονται στον «αέρα».

Παράλληλα, και η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο ενΑλλαγή» αντιδρά γι' αυτές στις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Παρά τις δεσμεύσεις της τωρινής δημοτικής αρχής, τα δέντρα στον χώρο της παιδικής χαράς του πάρκου Γεωργιάδη κόπηκαν ή ξεριζώθηκαν.

Η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο ενΑλλαγή» καταδικάζει κατάφωρα την κοπή και το ξερίζωμα των υγιών δέντρων στο πάρκο, με το αιτιολογικό ότι είχαν "γείρει" από τις καταιγίδες!!!.

Λυπούμαστε για την ασυνέπεια στις δεσμεύσεις και την έλλειψη ευαισθησίας της δημοτικής αρχής και την φέρουμε προ των ευθυνών της που αγγίζουν την παραβίαση του νόμου».

Η απάντηση του Δήμου Ηρακλείου

Μετά τις τελευταίες πολύ έντονες βροχοπτώσεις, τρία (3) δέντρα εντός του χώρου της παιδικής χαράς του Πάρκου Γεωργιάδη πήραν μεγάλη κλίση.

Ο επιβλέπων γεωπόνος εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου ζήτησε να διενεργηθεί αυτοψίααπό το Δασαρχείο για να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα. Ο αρμόδιος επιβλέπων της Διεύθυνσης Δασών μαζί με τον Διευθυντή Δασών, μετέβησαν επιτόπου, επιβεβαίωσαν τονκίνδυνο που ήταν μη αναστρέψιμος και εξέδωσαν απόφαση υλοτομίας, η οποία αναρτήθηκεστη "Διαύγεια" και τέθηκε ο όρος να γίνει εκ νέου φύτευση μεγάλων δέντρων στη θέση τωνεπικίνδυνων που αναπόφευκτα απομακρύνθηκαν.

Η Δημοτική Αρχή έχει δεσμευθεί ότι η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Πάρκου Γεωργιάδη θα ολοκληρωθεί χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα του πάρκου, αλλά αντίθετα με ενίσχυσή του.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ