13Η ΣΥΝΤΑΞΗ (Δεν την θέλω κύριε Πρωθυπουργέ)

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Μέχρι σήμερα «το κύριε ελέησον» το απευθύναμε μόνο στον θεό, σε όλους τους τόνους, με όλες τις αποχρώσεις πόνου και αγωνίας. Δεν νομίζω ότι  μάς ελέησε ποτέ η παντοδυναμία του, αλλά εμείς το τροπάρι δεν το κόψαμε.  Τώρα όπως φαίνεται  τα σκήπτρα της ελεημοσύνης τα ανέλαβε άλλος αποδέχτης,  δημιουργώντας με τέχνη  μια λίστα προσδοκιών .

Μικρές προσδοκίες ευοδώθησαν   εις βάρος άλλων που έμειναν στ’αζήτητα αφήνοντας πικρία και άχτι. Τώρα όμως η είδηση έβγαλε φτερά : « Η 13Η σύνταξη θα επιστραφεί στους δικαιούχους» διατυμπάνιζε ο πάροχος  λες κι έβγαζε από την τσέπη του  τα  λεφτά. Κι ένας λαός σε κατάσταση αμόκ να προσπαθεί να προβλέψει την λίστα.  Ποια 13η σύνταξη κύριε; Γιατί εγώ γνωρίζω ότι δούλεψα τριάντα πέντε χρόνια, (τότε που μπορούσες να φύγεις και με πολύ λιγότερα)  κι η 13η σύνταξη μου,δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν  που τώρα βαφτίσατε με αυτό το όνομα. Ναι λαέ μου ευκολόπιστε και παραπλανημένε, εκεί σε κατάντησαν να σου δίνουν ελεημοσύνη κι εσύ να απλώνεις το χέρι ανερυθρίαστα και να το παίρνεις.

Να το παίρνεις και να χαίρεσαι για την γενναιοδωρία τους,   χωρίς να υποπτεύεσαι το παιχνίδι που παίζεται μπροστά στα μάτια σου και  που αλλοίμονο συμμετέχεις κι εσύ εν αγνοία σου.  Αφού σε ξεσπίτωσαν από όσα μέχρι σήμερα θεωρούσες δικά σου, αφού σου έκλεψαν την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια, τώρα συμπονετικά σου δίνουν λίγα ψίχουλα από τα πολλά που σου έκλεψαν κι εσύ απλώνεις το χέρι και το δέχεσαι με μειωμένη την αυτοεκτίμηση σου χωρίς να υποπτεύεσαι ότι υπονομεύεται το μέλλον της πατρίδος σου, το  μέλλον του λαού σου. Σε πτώχευσαν σε έκαναν να σκύψεις το κεφάλι ακόμη και σε θέματα Εθνικά. «Α! σταμάτα κακό παιδί να μιλάς για οράματα  και μέλλον, σταμάτα να μιλάς για Ελλάδα και να αγαπάς τις πατρίδες των  άλλων» κι έτσι φτωχός και λεηλατημένος έσκυψες το κεφάλι, εσύ που διδάχτηκες  από πρόγονες μνήμες να κοιτά πάντα ψηλά και δεν γονάτισες ποτέ ούτε στους θεούς, τους δικούς σου θεούς .

Πόσο κατρακύλισμα και το άντεξες, γιατί έχεις στο αίμα σου  το σπέρμα της αισιοδοξίας. «Εμείς  περάσαμε τόσους πολέμους ,εδώ θα κωλώσουμε»; η δικαιολογία.  Μα τότε οι εχθρός είχε πρόσωπο.   Με τόσες μεταμφιέσεις τώρα πώς να τον αναγνωρίσουμε;  Κι τώρα  σκύβεις και φιλάς το χέρι αυτό το εχθρικό κι απλώνεις  το δικό σου  να δεχτείς το φιλοδώρημα οίκτου, που καινούριος «δούρειος ίππος» ζητά να σε κατακτήσει αμαχητί  Απύθμενα τα ψεύδη που σου σέρβιραν και με λόγια μαγικά κατάφεραν να τους ευγνωμονείς που ανοίγουν το χορτάτο στόμα τους και σου ξεφουρνίζουν ανακρίβειες και ψέματα αμαρτωλά. Έτσι και τώρα σε συμπόνεσαν καλέ. Τι θαρρείς δηλαδή θα αφήσουν οι πονόψυχοι κυβερνώντες τον λαό τους  να κακοπερνά; Όχι,  πάρε δούλε το ματωμένο επιδοματάκι στην  αρχή , όσο περισσέψει, γιατί φυσικά προηγούνται  άλλοι που τους ανήκει, σύμφωνα με τα πιστεύω της νέας Τάξης Πραγμάτων. Κι έτσι αφού σε γονάτισαν λαέ μου απροσκύνητε με μέτρα τριών μνημονίων  επαίρονται  για τα ματωμένα  υπερπλεονάσματα και  σού  δίνουν υπό μορφή ελεημοσύνης αυτά  που αρχικά  σου ανήκαν.  Τελικά ο πανικός κι η απόγνωση σε  ωθεί να απλώσεις  το χέρι. 


 Το  χέρι αυτό το πρόγονο, που  με θεϊκή προτροπή χάραξε στην πέτρα  την λέξη Δημοκρατία,  κι ελευθερία. Το  χέρι αυτό που  που κράτησε το όπλο  κι έγραψε  σελίδες δόξας στο παγκόσμιο ιστορικό γίγνεσθαι.
Το χέρι αυτό που χάιδεψε της Μάνας   Γης την πλάτη κι εκείνη τον αντάμειψε προσφέροντας του  όλα τα αγαθά της, (κι ας διεκόπησαν βίαια οι σχέσεις σου με την Μεγάλη Μητέρα, μέρος κι αυτό του φονικού σχεδίου).  Αυτό το χέρι  των ταλαιπωρημένων γειρατειών,  απλώνεται σήμερα για να εισπράξει το ασήμαντο αυτό  βοήθημα φτώχειας, το επίδομα που ανθέλληνες πολιτικές προωθούν προσδοκώντας την αλλοίωση του ξεχωριστού αυτού γένους ανθρώπου που λέγονται ΈΛΛΗΝΕΣ. Τους Έλληνες που ανθέλληνες δυνάμεις στοχεύουν να  εξευτελίσουν ,να ρεζιλέψουν, να  υποβαθμίσουν. Και δεν είναι καινούριο  κρατάει αιώνες τώρα αυτή η πολιτική που έκανε πρώτα τον Έλληνα δούλο του θεού και τώρα δούλο της Ευρώπης.

Κατασκευάζουν μεθοδικά τον λαό  των επιδομάτων. Έλληνες  πόσο θα μας στοίχιζε να  μην δεχόμαστε αυτή την ελεημοσύνη! Πόσο πτωχότεροι θα γινόμαστε. Να φωνάξουμε στον ελεήμονα πρωθυπουργό ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ 13Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ.  Συνέλληνες μην δεχτούμε να ξεπέσουμε στο επίπεδο του ζητιάνου, είμαστε τα παιδιά των θεών εμείς.  Οι μελετούντες τ’ άστρα  και τα βιβλία της κρυμμένης γνώσης ,το γνωρίζουν καλά,εμείς δυστυχώς δεν θα το μάθουμε ποτέ.


Ελένη Μανιωράκη-Ζωιδάκη
(δασκάλα λογοτέχνης)

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...