Ομιλία της Φώφης Γεννηματά στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής προσκαλεί τους δημοκρατικούς κα προοδευτικούς πολίτες του νομού μας στην ανοιχτή πολιτική ομιλία της Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 19:30 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Η επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στο Ηράκλειο και η ανοιχτή ομιλία πραγματοποιούνται ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου για την εκλογή του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Κίνημα Αλλαγής, η Πρόεδρος του Φώφη Γεννηματά, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, και το σύνολο των στελεχών του, δίνουν αυτή την εκλογική μάχη με στόχο τη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τη νίκη των δυνάμεων που, συνέβαλαν στην θεμελίωση και ανάπτυξη του ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους, την ενδυνάμωση των δικαιωμάτων των ευρωπαίων πολιτών και την καθιέρωση της πιο μακράς δημοκρατικής και ειρηνικής περιόδου στην ιστορία της Ευρώπης.

Τη νίκη των δυνάμεων που, σήμερα στην δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, αντιπροσωπεύουν την σύγχρονη προοδευτική πρόταση-απάντηση στις νέο-συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που εκπορεύονται από συντηρητικούς-ολιγαρχικούς κύκλους στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Τη νίκη των δυνάμεων, που εκπροσωπούν τα πραγματικά συμφέροντα των ευρωπαίων πολιτών, σε μια προσπάθεια οικοδόμησης μιας Ευρώπης, ως χώρο περιβαλλοντικά αειφόρου ανάπτυξης με ανθρώπινο πρόσωπο, με σεβασμό στις εθνικές ιδιαιτερότητες και την κρατική υπόσταση των μελών της.

Τη νίκη των δυνάμεων που συγκρούονται με τον λαϊκισμό της ακροδεξιάς και της αριστεράς, που φέρονται να «έχουν» τις εύκολες και γρήγορες λύσεις της εθνικής αναδίπλωσης και της «επανάστασης». Αλλά που στην πράξη υποτάσσονται στα κελεύσματα των πιο ολιγαρχικών και μονεταριστικών πολιτικών κύκλων. Καθιερώνοντας, από τη μια την μόνιμη λιτότητα, και φλερτάροντας, από την άλλη, με την θεσμική εκτροπή και την απαξίωση των δημοκρατικών και δικαιοκρατικών θεσμών.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους πολίτες του Ηρακλείου να ακούσουν τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής, του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ/PES Socialists & Democrats), και του Φρανς Τίμερμανς, του σοσιαλιστή υποψήφιου για την Προεδρία της ΕΕ. Να τις συγκρίνουν με τις πραγματικές προτάσεις, αλλά και τις πρακτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων ελληνικών κομμάτων και υποψηφίων, και να βγάλουν τα συμπεράσματα τους!

Τους καλούμε, σε συνδυασμό με την εμπειρία των τελευταίων χρόνων από την ελληνική κρίση, το λαϊκιστικό κρεσέντο του «αντιμνημονίου», την δεξιά και «αριστερή» διαιώνιση της λιτότητας, την διάλυση του δημόσιου τομέα, το αναπτυξιακό κενό και την ανομία/ανασφάλεια, που βιώνουν τα τελευταία χρόνια, να δώσουν δύναμη στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ. Δύναμη για πραγματικά προοδευτικές λύσεις! Δύναμη για πολιτική αλλαγή!

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ