Στις εκδηλώσεις για το σαμποτάζ στο Καστέλλι ο Σωκράτης Βαρδάκης

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Σωκράτης Βαρδάκης: «τιμή στους ήρωες που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, προσπάθησαν να υπερασπιστούν την Πατρίδα μας»

Στις εκδηλώσεις για τα 77 χρόνια από το σαμποτάζ εναντίον των δυνάμεων του άξονα στην Ευρώπη(10 Ιουνίου 1942), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πολεμικό αεροδρόμιο Καστελλίου, συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπώντας το πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.

Στη δήλωσή του ο κ. Βαρδάκης ανέφερε: «77 πριν οι ήρωες Γιώργος Ψαράκης, Κίμωνας  Ζωγραφάκης, Κώστας Μαυραντωνάκης και Γιώργος Δουνδουλάκης σε συνεργασία με Βρετανούς σαμποτέρ κατάφεραν ένα σημαντικό πλήγμα ενάντια στην επέλαση του στρατάρχη Ρόμελ, προκαλώντας ζημιά στο αεροδρόμιο Καστελλίου, καταγράφοντας το γεγονός ως το πρώτο σαμποτάζ εναντίον των δυνάμεων του άξονα στην Ευρώπη.

            77 χρόνια μετά, τιμούμε και θυμόμαστε τους ήρωες εκείνους που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, προσπάθησαν να υπερασπιστούν την Πατρίδα μας.»

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...