6ο Διεθνές Φεστιβάλ «Aegean Arts»

Petite Perle 300×250

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ «Aegean Arts», ένα από τα πιο σημαντικά και αξιόλογα φεστιβάλ στην Ελλάδα, πραγματοποιείται και φέτος στη Κρήτης-Επισκοπή Πεδιάδος και Αρχάνες-  από 4 έως 12 Ιουλίου 2019, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, και των Δήμων Χερσονήσου, Αρχανών-Αστερουσίων και του συλλόγου γυναικών Επισκοπής «ΕΡΓΑΝΗ».

Το φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, φιλοξενεί 51 συνολικά καταξιωμένους δημιουργούς, νέους Έλληνες, ξένους, καλλιτέχνες και επιστήμονες από 11 χώρες, σε σημαντικές εκδηλώσεις πολιτισμού και επιστήμης που προβάλλουν διεθνώς την Κρήτη. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ περιλαμβάνεται η έκθεση του Aegean Arts Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2019 με τίτλο "Ελευθερία", στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 1000 παιδιά ανά τον κόσμο, όπως και δωρεάν σεμινάρια διεθνών αναγνωρισμένων μουσικών.

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια στη σημαντικότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του «Aegean Arts» αναφέρθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, η Πρόεδρος του φεστιβάλ «Aegean Arts»  Τζούλη Davies-Καψετάκη, η Πρόεδρος της επιτροπής του διαγωνισμού ζωγραφικής του φεστιβάλ Μανταλένα Μελισσουργάκη-Βόσνιακ και ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου Επισκοπής Μανόλης Σταυρουλάκης. Ειδικότερα αναφέρθηκαν:

Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης ανέφερε: «Η Περιφέρεια Κρήτης για 6η χρονιά συνεργάζεται και στη συνδιοργανώνει το 6ο φεστιβάλ «Aegean Arts.Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί αυτό το φεστιβάλ, που πλέον είναι θεσμός για την Κρήτη, είναι πολύ σπουδαίο για τα πολιτιστικά πράγματα του νησιού.  Ένα φεστιβάλ που απευθύνεται στους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες σε διεθνές επίπεδο, και είμαστε χαρούμενοι γιατί γίνεται στην Κρήτη και είναι πολύ σπουδαίο που νέοι  άνθρωποι, νέοι καλλιτέχνες αποκτούν «βήμα» έκφρασης. Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τις προσπάθειες αυτές στηρίζει τα φεστιβάλ, και μαζί με μία σειρά άλλων φεστιβάλ στην Κρήτη αναδεικνύεται και ενισχύεται περαιτέρω ο πολιτισμός αλλά και ο τουρισμός στο νησί».

Η πρόεδρος του φεστιβάλ «Aegean Arts» Τζούλη Davies-Καψετάκη: «Σήμερα δεν υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες για την προβολή των νέων σε διεθνές επίπεδο. Είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουν. Συνεπώς, αποφάσισα να δημιουργήσω μια «πλατφόρμα» που να καλύπτει αυτό το κενό, αναδεικνύοντας παράλληλα όμορφες κρυμμένες περιοχές της ενδοχώρας της Κρήτης. Το φεστιβάλ είναι μία όαση πολιτισμού που είναι αφιερωμένη στα νέα ταλέντα και η οποία δημιουργεί μια γέφυρα που τους επιτρέπει να μοιραστούν το πάθος τους για τις τέχνες με τη νεολαία που ζει στην ύπαιθρο. Η Κρήτη είναι παγκοσμίως γνωστή για τη φιλοξενία της και την πολιτιστική της κληρονομιά και τη θεώρησα ιδανικό τόπο για να πραγματοποιηθεί αυτό το όραμα. Ευχαριστούμε θερμά όλους στην Περιφέρεια Κρήτης και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεργασία και την πολύτιμη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια.  Ευχαριστούμε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας και συνεχίζουν να μας στηρίζουν -τους δεκάδες καλλιτέχνες που μας έχουν χαρίσει μοναδικές στιγμές στα προηγούμενα φεστιβάλ και καθέναν από τους υπέροχους καλλιτέχνες και επιστήμονες που ανυπομονούμε να απολαύσουμε φέτος! Είναι τιμή να συνεργαζόμαστε από κοινού για αυτό τον σημαντικό-ξεχωριστό σκοπό. Το «καλλιτεχνικό τους φώς» είναι ψυχική ανάταση, ελπίδα και κουράγιο για όλους.  Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και με μεγάλη χαρά σας προσκαλώ όλους στο 6ο μας ταξίδι!».

Το πρόγραμμα των εκδήλωσεων

  • Πέμπτη 4 Iουλίου 2019 @19:30-21:00 :: Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής ::  Έναρξη έκθεσης του Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ". Στις 20:30, συναυλία "Τα 6 νυχτερινά του Mότσαρτ" με τη Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Πιάνο: Έλενα Περισυνάκη. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λένα Χατζηγεωργίου.

      Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό 19:30-21:00 καθ'όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. To βράδυ    της 12 Ιουλίου, τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (http://aegeanartsfestival.wixsite.com/aafa)

  • Πέμπτη 4 Ιουλίου @21:30:: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά. Σολίστ: Μαριάννα Καψετάκη (Μότσαρτ κονσέρτο για πιάνο K467), Μαρία Γούτου, Ζήσιμος Σουλκούκης και Γιάννης Γεωργιάδης (Bach και Vivaldi κονσέρτα για δύο βιολιά). Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Γαλάνης.  
  • Παρασκευή 5 Ιουλίου @21:30:: ΑΡΧΑΝΕΣ (στην αυλή του παλιού Δημοτικού σχολείου) ::  Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά. Σολίστ: Μαριάννα Καψετάκη (Μότσαρτ κονσέρτο για πιάνο K467), Μαρία Γούτου, Ζήσιμος Σουλκούκης και Γιάννης Γεωργιάδης (Bach και Vivaldi κονσέρτα για δύο βιολιά). Μουσική Διεύθυνση: Γιώργος Γαλάνης
  • Παρασκευή 5 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: 1) "Για την Αρετούσα", κιθάρα και φωνή από τον Γιάννη Αναγνωστόπουλο, 2) Βιογραφικό ντοκιμαντέρ "Νίκος Μαμαγκάκης – Λόγος Τελευταίος" του Τάκη Σακελλαρίου 
  • Σάββατο 6 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Μουσική δωματίουLuke Hsu (βιολί) και Yehuda Inbar (πιάνο)  2) Ρεσιτάλ τραγουδιου: Oksana Sliubyk (σοπράνο) και Maya Soltan (πιάνο)

Δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες: ζωγραφική, face painting, εκπλήξεις και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους!

19.30 Παιδιά …Φαγκότοοο!!, μουσική παρουσίαση με τον Μαυρουδή Τρούλλο

20.00 "Η τέχνη της γαλακτοκομίας στα παλιά χρόνια στην Επισκοπή", παρουσίαση μαγειρικής από το Σύλλογο Γυναικών Επισκοπής- ΕΡΓΑΝΗ.

20.00 "Τα Βυζαντινά μνημεία". Ενας περίπατος στα στενά δρομάκια της Επισκοπής με τις πανέμορφες Βυζαντινές εκκλησίες με τον αρχαιολόγο, συγγραφέα και κάτοικο του χωριού Γιώργο Κατσαλή.

  • Κυριακή 7 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: 1)  Ρεσιτάλ "Aegean Arts Aνερχόμενα αστέρια " 2)  Μουσική δωματίου: Μαυρουδής Τρούλλος (φαγκότο)  και Αλέξανδρος Σαρακενίδης (πιάνο)  
  • Δευτέρα 8 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: "Cooperation in the Apocalypse: The science of human generosity από την Athena Aktipis (η ομιλία θα είναι στα Αγγλικά) 2) Ρεσιτάλ πιάνου: Jun Sun  και Wei Yun
  • Τρίτη 9 Ιουλίου @11:00 :: Μουσικό Σχολείο Ηρακλείο (αίθουσα συναυλιών)  ::Σεμινάριο πιάνου για όλες τις ηλικίες και όλα τα μουσικά επίπεδα με τον διεθνώς διακεκριμένο πιανίστα και παιδαγωγό Jun Sun. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη αλλά λόγω αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής στο: [email protected]
  • Τρίτη 9 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: 1) "Εγκέφαλος και Συναίσθημα: Παίζοντας Κρυφτό" από τονδιακεκριμένο μουσικό, ερευνητή και καθηγητή Ευθύμη Παπατζίκη. 2) Ρεσιτάλ πιάνου: Krzysztof Moskalewicz
  • Τετάρτη 10 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: 1) "Οι αρχέγονες ρίζες της μουσικής και το νόημα της απουσίας Της" από το Γιάννη Κουγιουμουτζάκη, Ομότιμο Καθηγητή Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης 2) Μουσική δωματίου –Timur Urmancheyev (πιάνο) και Erzhan Kulibaev (βιολί)
  • Πέμπτη 11 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: 1) "Ο Εγκέφαλος ως πηγή τέχνης και η τέχνη της μελέτης του'' απο τον καθηγητή Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Παν/μίου Κρήτης και ερευνητή στο ΙΤΕ, Αχιλλέα Γραβάνη.  2) Ρεσιτάλ πιάνου: Adam Heron (Αγγλία)
  • Παρασκευή 12 Ιουλίου @20:00 :: Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Πεδιάδος ::  Αποτελέσματα και τελετή απονομής Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής  "Ελευθερία".
  • Παρασκευή 12 Ιουλίου @21:30 :: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: 1) Ρεσιτάλ "Aegean Arts Ανερχόμενα αστέρια" 2)  "10 χρόνια Μουσείο Ακρόπολης" από τον καθηγητή αρχαιολογίας και Πρόεδρο του Mουσείου Ακρόπολης  κ. Δημήτρη Παντερμαλή.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ