Χρήστος Στρατάκης: Γιατί ζητώ την ψήφο των πολιτών

Petite Perle 300×250

"Ζητώ την στήριξη και την ψήφο σας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, γιατί ανήκω στη γενιά που έπληξε η κρίση και γνωρίζω από πρώτο χέρι τι χρειάζεται η χώρα για να επανέλθει στο δρόμο της ευημερίας και της προόδου.

Γνωρίζω ότι μόνο με προοδευτικές απόψεις και νέες, καινοτόμες ιδέες, μπορούμε να ορθοποδήσουμε.

Δεσμεύομαι να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις αυτές τις ιδέες που έχουν αναδείξει στο διάβα του χρόνου τον ελληνισμό και τους Έλληνες όπου γης.

Κατέχω επαρκείς γνώσεις που μου δίνουν το δικαίωμα να ισχυριστώ ότι μπορώ να προωθήσω ό,τι είναι δημιουργικό και συνεισφέρει στο κοινό συμφέρον.

Εξάλλου, έχω αποδείξει στην πράξη ότι πολλές απ' αυτές μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά σε ουσιαστικές βελτιώσεις στον αγροτικό τομέα, που αφορούν το κόστος παραγωγής, την ποιότητα των προϊόντων και τη διάθεσή τους.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τους στόχους που είχαμε θέσει ενόψει των εκλογών, που είναι η αυτόνομη πορεία, η αυτοδύναμη στρατηγική, ο αυτόνομος λόγος και ο πρωταγωνιστικός ρόλος, αλλά και η ενεργοποίηση όσο γίνεται περισσότερων πολιτών και κυρίως των νέων, αναδεικνύουν το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε. 

Θεωρούμε αυτονόητη αναγκαιότητα τον επαναπατρισμό όσων μετακινήθηκαν προς άλλες πολιτικές δυνάμεις, ενώ πολιτικά και ιδεολογικά ανήκουν στη Δημοκρατική Παράταξη, γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε δύναμη σε προοδευτικές απόψεις.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η χώρα χωρίς την παραγωγή νέου πλούτου, πάντα θα είναι επιρρεπής σε νέες κρίσεις, οι οποίες θα έρχονται ως συστημικά φαινόμενα εξαιτίας των υφιστάμενων παθογενειών.

Αυτό απαιτεί να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με τη διευθέτηση του τεράστιου χρέους της χώρας, που δυστυχώς αυξάνεται αντί να μειώνεται, και τον περιορισμό των πλεονασμάτων, μπορούμε να αυξήσουμε τις δημόσιες επενδύσεις για νέα έργα υποδομής.

Διαθέτουμε το δείγμα γραφής, γιατί το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη, παρά τη συκοφάντηση, συνολικά άλλαξε τη χώρα και τη μετέτρεψε από τριτοκοσμική σε ευρωπαϊκή αλλά και βελτίωσε σημαντικά το επίπεδο ζωής των πολιτών.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι τομές στην Αυτοδιοίκηση, η Αποκέντρωση, το ΑΣΕΠ, τα ΚΕΠ, η Δι@ύγεια, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Συνταγογράφηση, το θεσμικό πλαίσιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, είναι μόνο λίγα απ' αυτά που έχουμε καταφέρει διαχρονικά και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια ανεξάρτητα από κόπους και θυσίες.

Όλα αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε με βάση ένα ολοκληρωμένο προοδευτικό πρόγραμμα που καλύπτει όλους τους τομείς, μέρος του οποίου είναι το «Πρόγραμμα Ελλάδα» και το οποίο εμείς θα υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Εξάλλου, γι' αυτό και σύνθημά μου είναι: Ανανέωση, Αξιοκρατία, Αλλαγή!"

(*) Χρήστος Εμμ. Στρατάκης
Γεωπόνος MSc
, Πληροφορικός

Υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου 
Κινήμα Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ