Έκθεση Κεραμικής στη Ροδιά από το Εργαστήριο Κεραμικής Τέχνης Χατζηνικολάκης Γεώργιος (video)

Petite Perle 300×250

Στο Φεστιβάλ Ερωτόκριτος & Αναγέννηση, που θα διεξαχθεί στις 01 Σεπτεμβρίου 2019 στη Ροδιά και διοργανώνεται από την Ανασεμιά, Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ροδιάς, με συνδιοργανωτές το Δήμο Μαλεβιζίου και την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου, συμμετέχει με Έκθεση Κεραμικής το Εργαστηριο κεραμικης τεχνης Χατζηνικολακης Γεωργιος, όπου ο ίδιος και η σύζυγός του κ. Άννα Κτιστάκη (με καταγωγή από Ροδιά) θα δείχνουν επιτόπου τον τρόπο μετατροπής του εύπλαστου πηλού σε διακοσμητικά και αντικείμενα υψηλού κάλλους.

Κεραμική Τέχνη
Η πρωτόγονη τέχνη που συνδέεται με την πολιτισμική εξέλιξη του ανθρώπου. Ο πηλός, το μοναδικό υλικό και η φωτιά, το βασικό στοιχείο, χρησιμοποιήθηκαν μαζί για να δώσουν τις πρώτες μορφές αντικειμένων καθημερινής χρήσης. Η παραδοσιακή πρακτική, συνδυασμένη με τις νέες τεχνικές, δίνει πολλαπλές δυνατότητες για έρευνα και τεχνογνωσία του υλικού, η αίσθηση της λειτουργικότητας, η γνώση των τεχνικών, προσδίδουν προσωπικό ύφος στην κεραμική δημιουργία.Έχεις κάποτε αισθανθεί την επιθυμία να βυθίσεις τα χέρια σου στη ζεστή άμμο, να την ανακατέψεις, να κάνεις πύργους και γοργόνες; Η δημιουργία με το χώμα αρχίζει με την αίσθηση της αφής και ικανοποιεί μια πρωταρχική ανάγκη του ανθρώπου.
Η πλαστική* δεν αναγνωρίζεται μόνο με την όραση, αλλά και με την αφή. Πόσες φορές δεν ένιωσες την επιθυμία να αγγίξεις ένα άγαλμα? Χώμα και πηλός.
Απ' τα πανάρχαια χρόνια το χώμα έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του ανθρώπου με τη γη. Ο Έλληνας φιλόσοφος Εμπεδοκλής θεωρούσε ότι η αρχή όλων των πραγμάτων βρίσκεται στα τέσσερα στοιχεία της φύσης: τη γη, το νερό, τον αέρα και τη φωτιά. Στην πορεία των αιώνων ο άνθρωπος δουλεύοντας με πολλούς τρόπους το χώμα, απέκτησε οικειότητα και δεσμούς μαζί του. Παρ' ολ' αυτά στην εποχή μας τείνει να εκλείψει απ' τις μεγαλουπόλεις, γεγονός που έχει οικολογικές και ψυχολογικές επιπτώσεις.

Σας περιμένουμε στη Ροδιά!
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό!

Στο Φεστιβάλ Ερωτόκριτος & Αναγέννηση, που θα διεξαχθεί στις 01 Σεπτεμβρίου 2019 στη Ροδιά και διοργανώνεται από την Ανασεμιά, Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ροδιάς, με συνδιοργανωτές το Δήμο Μαλεβιζίου και την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου, συμμετέχει με Έκθεση Κεραμικής το Εργαστηριο κεραμικης τεχνης Χατζηνικολακης Γεωργιος., όπου ο ίδιος και η σύζυγός του κ. Άννα Κτιστάκη (με καταγωγή από Ροδιά) θα δείχνουν επιτόπου τον τρόπο μετατροπής του εύπλαστου πηλού σε διακοσμητικά και αντικείμενα υψηλού κάλλους. Κεραμική ΤέχνηΗ πρωτόγονη τέχνη που συνδέεται με την πολιτισμική εξέλιξη του ανθρώπου. Ο πηλός, το μοναδικό υλικό και η φωτιά, το βασικό στοιχείο, χρησιμοποιήθηκαν μαζί για να δώσουν τις πρώτες μορφές αντικειμένων καθημερινής χρήσης. Η παραδοσιακή πρακτική, συνδυασμένη με τις νέες τεχνικές, δίνει πολλαπλές δυνατότητες για έρευνα και τεχνογνωσία του υλικού, η αίσθηση της λειτουργικότητας, η γνώση των τεχνικών, προσδίδουν προσωπικό ύφος στην κεραμική δημιουργία.Έχεις κάποτε αισθανθεί την επιθυμία να βυθίσεις τα χέρια σου στη ζεστή άμμο, να την ανακατέψεις, να κάνεις πύργους και γοργόνες; Η δημιουργία με το χώμα αρχίζει με την αίσθηση της αφής και ικανοποιεί μια πρωταρχική ανάγκη του ανθρώπου.Η πλαστική* δεν αναγνωρίζεται μόνο με την όραση, αλλά και με την αφή. Πόσες φορές δεν ένιωσες την επιθυμία να αγγίξεις ένα άγαλμα? Χώμα και πηλός.Απ' τα πανάρχαια χρόνια το χώμα έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του ανθρώπου με τη γη. Ο Έλληνας φιλόσοφος Εμπεδοκλής θεωρούσε ότι η αρχή όλων των πραγμάτων βρίσκεται στα τέσσερα στοιχεία της φύσης: τη γη, το νερό, τον αέρα και τη φωτιά. Στην πορεία των αιώνων ο άνθρωπος δουλεύοντας με πολλούς τρόπους το χώμα, απέκτησε οικειότητα και δεσμούς μαζί του. Παρ' ολ' αυτά στην εποχή μας τείνει να εκλείψει απ' τις μεγαλουπόλεις, γεγονός που έχει οικολογικές και ψυχολογικές επιπτώσεις.Σας περιμένουμε στη Ροδιά!Είσοδος ελεύθερη για το κοινό!

Posted by Φεστιβάλ «Ερωτόκριτος & Αναγέννηση» on Wednesday, 7 August 2019

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ