Αντιγριπικό εμβόλιο: Σύσταση Κικίλια να σπεύσουν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

Petite Perle 300×250

Συστάσεις από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για εμβολιασμό του πληθυσμού ενόψει του κύματος της γρίπης

O υπουργός Υγείας δήλωσε πως επιδιώκει την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης για τη γρίπη δεδομένων των χαμηλών ποσοστών αντιγριπικού εμβολιασμού στην Ελλάδα. 

Είχε προηγηθεί η έκκληση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για τον εμβολιασμό των επαγγελματικών υγείας, αλλά και η προειδοποίηση για πιθανά σοβαρά κρούσματα από τη νόσο και τη φετινή χρονιά.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας: «Ο εμβολιασμός είναι ζήτημα ζωής και μας αφορά όλους. Σημαίνει προφύλαξη του ατόμου και ταυτόχρονα προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Αφορά όμως ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού: παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με χρόνιες παθήσεις, εγκυμονούσες, επαγγελματίες υγείας.

Ως Υπουργός Υγείας, θα συνεργαστώ μεθοδικά και στοχευμένα με φορείς της επιστημονικής κοινότητας, για την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και κυρίως για την εμπέδωση της εμβολιαστικής συνείδησης.

Θωρακίζουμε την υγεία μας, θωρακίζουμε τη ζωή μας».

Να σημειωθεί ότι το κύμα της γρίπης φθάνει στην χώρα μας κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο και μετά και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τα μέσα Μαρτίου του επόμενου έτους.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ