Σωκράτης Βαρδάκης: «Επαναφορά του εφάπαξ ξενοδοχοϋπαλλήλων στην 20ετία»

Petite Perle 300×250

Στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, τοποθετήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης με αφορμή την ακρόαση του προτεινομένου, για διορισμό στη θέση  του Διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.), κ. Ευαγγέλου – Αποστόλου Κωνσταντίνου και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής.

Ο κ. Βαρδάκης ζήτησε από τον κ.  Κωνσταντίνου να διευκρινίσει αν επίκειται ιδιωτικοποίηση της επικουρικής σύνταξης, δεδομένου ότι η επικουρική ασφάλιση είναι κατοχυρωμένη και συνταγματικά, αποκλειστικά δημοσίου χαρακτήρα και επειδή ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα από την σημερινή κυβέρνηση για ιδιωτικοποίησή της. Ο κ. Βαρδάκης κάλεσε τον κ. Κωνσταντίνου να εκφράσει την γνώμη του, δεδομένου ότι το ΕΤΕΑΕΠ έχει ήδη αποθεματικό που υπερβαίνει τα 7 δις ευρώ, εξασφαλίζοντας έτσι, σύμφωνα πάντα και με αναλογιστική μελέτη την βιωσιμότητα του ταμείου μέχρι το 2050. Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε έναν ελλειμματικό Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. και παρέδωσε στην σημερινή Κυβέρνηση ένα πλεονασματικό κατά περίπου εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα ο κ. Βαρδάκης ρώτησε τόσο τον Υπουργό, όσο και τον κ. Κωνσταντίνου, τι σκοπεύουν να κάνουν με το θέμα του προσωπικού, που είναι ήδη ενταγμένο στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ και είναι από τα Stage.

Σε συνέχεια της τοποθέτησής του ο κ. Βαρδάκης ανέφερε: " κύριε Υπουργέ, το θέμα που έθεσαν και άλλοι συνάδελφοι και αφορά στο Ταμείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, και συγκεκριμένα στο εφάπαξ, το οποίο πλέον χορηγείται στο τέλος του ασφαλιστικού βίου, είναι επιτακτική ανάγκη, λόγω εποχικότητας αλλά και ιδιαιτεροτήτων των επαγγελμάτων αυτών, να επανέλθει στην εικοσαετία. Να σας θυμίσω επί ποίων Κυβερνήσεων και ποιοί ήταν οι αίτιοι στο να κάνουν φτερά όλα τα χρήματα από το τέως Τ.Α.Ξ.Υ., που ήταν ένα αυτοχρηματοδοτούμενο Ταμείο των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ