Σήμερα η ομιλία του καθηγητή Jose Riello για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της Έκθεσηςσύγχρονης εικαστικής τεχνολογίας «Απηχήσεις της αρχαιότητας στο έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου», η οποία συνεχίζεται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου μέχρι και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια σημαντική ομιλία, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 20.00, στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Ο τίτλος της ομιλίας είναι «WhyElGrecomatters», με ομιλητή τονJoseRiello,  επίκουρο καθηγητή του UniversidadAutónoma de Madrid.

H ομιλία θα δοθεί στην αγγλική γλώσσα ενώ η έντυπη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα θα είναι διαθέσιμη για τους παρισταμένους.

Το πρωί της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου, ο καθηγητής Riello, συνοδευόμενος από την επιμελήτρια της Έκθεσης Ιάνθη Ασημακοπούλου, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στο γραφείο του στην Λότζια.  Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Rielloστο Ηράκλειο και τον ευχαρίστησε για την συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της Έκθεσης.

Σύντομο βιογραφικό του JoseRiello

Ο JoséRiello έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά έργα που σχετίζονται με την ισπανική και ξένη καλλιτεχνική λογοτεχνία του 16ου και 17ου αιώνα.

Από το 2008 έως το 2011 εργάστηκε στο MuseodelPrado. Είναι επιμελητής της  μεγάλης Έκθεσης «Η Βιβλιοθήκη του Γκρέκο» («LabibliotecadelGreco») που παρουσιάστηκε στη Μαδρίτη, MuseoNacionaldelPrado (31 Μαρτίου – 29 Ιουνίου 2014).

Σήμερα είναι καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης του UniversidadAutónoma de Madrid.  Κεντρικό τομέα των ερευνών και των μελετών του αποτελεί η μορφή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Αλλαγή ωραρίου λειτουργίας της Έκθεσης για τις Κυριακές

Από αυτήν την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου και για τις επόμενες δυο Κυριακές που θα λειτουργεί η Έκθεση (29 Σεπτεμβρίου και 6 Οκτωβρίου), το κοινό θα μπορεί να την επισκέπτεται από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα (12.00 με 19.00 αντί για 10.00 με 14.00 που ίσχυε μέχρι σήμερα).

Καθημερινές και Σάββατα η Έκθεση παραμένει ανοιχτή από τις εννιά το πρωί μέχρι τις εννιά το βράδυ (9.00’  έως τις 21.00΄)

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...