Τίμησαν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων – προσκύνημα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη παρουσία τοπικών αρχών, μαθητών πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου 1940, με οργανωτή τη Περιφερειακή  Ενότητα Ηρακλείου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ενώ στο μνημείο, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέθεσαν  στεφάνι οι: Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Αντιδήμαρχος Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης Νέα Γενιάς, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης,  εκπρόσωποι της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, φοιτητές της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, εκπρόσωποι σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκόπων.

Οι επετειακές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο κορυφώνονται την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου όπου στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει Υφυπουργός Πολιτισμού-Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Τιμούμε σήμερα όλους αυτούς που αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, στο έπος του 1940 για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι. Ο αγώνας τους αποτελεί διαχρονικά μια ισχυρή παρακαταθήκη για όλους μας για την διαφύλαξη των μεγάλων αξιών της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας της εθνικής κυριαρχίας,  ανέφεραν μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ