Λαμπρός ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Γάζι ( πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Petite Perle 300×250

Κάτω από τον καταγάλανο ουρανό το Μαλεβίζι  τίμησε και φέτος τους Ήρωες του Έπους του '40.

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου οι καμπάνες των εκκλησιών σε όλες  της Δημοτικές Ενότητες ήχησαν χαρμόσυνα ενώ στο Γάζι, την Τύλισο, και στον Κρουσώνα έγινε και  έπαρση της γαλανόλευκης σημαίας.

Ο εορτασμός στο Γάζι, ξεκίνησε με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Στις 12 η ώρα ξεκίνησε, η  παρέλαση των μαθητών, των πολιτιστικών συλλόγων και των σωματείων.

Όλοι οι συμμετέχοντες πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και καταχειροκροτήθηκαν από το δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα, τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των οργανισμών, τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην παρέλαση του Γαζίου την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νίκος Ξυλούρης και ο Σταύρος Τζεδάκης.

Την παρέλαση άνοιξαν τα νήπια του ιδιωτικού παιδικού σταθμού τα Μελισάκια.

Στην συνέχεια με παραδοσιακές στολές, παρέλασαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι: Γαζίου, Αγ. Μαρίνας, Κρουσώνα, Μονής, Δαμάστας. Η Σχολή Χορών Μαρής.

Ακολούθησαν τα αθλητικά σωματεία "Αστερίωνας" και Αλμυρός.

Στην συνέχεια ήρθε η σειρά των μαθητών που περήφανα, με άψογο βηματισμό και κρατώντας την Ελληνική Σημαία, παρέλασαν κατά μήκος της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Τα σχολεία που παρέλασαν είναι: 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Γαζίου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας.

Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου. Η παρέλαση  ολοκληρώθηκε με τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ