"Xτίζεται" η ταυτότητα του νέου Μαλεβιζίου (φωτ.+video)

Petite Perle 300×250

Κατά τη διάρκεια του 7ου Διαγωνισμού Κρασιού στη Μονή, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Υφαντικής Τέχνης του οικισμού, όπου θαύμασαν από κοντά τα εργόχειρα, τη μοναδική κόκκινη πατανία με απεικόνιση τον βασιλιά Γεώργιο και πολλά ξεχασμένα, αλλά απαραίτητα για την εποχή εργαλεία, που στα χέρια της υφάντρας έπαιρναν ζωή και δημιουργούσαν από κλινοσκεπάσματα μέχρι περίτεχνες ενδυμασίες.

Στο Μουσείο ξεναγήθηκε και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας από την κ. Χρύσα Βαθιανάκη, η οποία τόνισε ότι το Μουσείο είναι ένα κόσμημα για τη Μονή και ανέφερε ότι ήδη εργάζεται πάνω στην ιδέα του Δημάρχου για χωριά με ταυτότητα.

Ο κ. Μποκέας εξέφρασε το θαυμασμό του για τα είδη που έχουν διασωθεί από τις νοικοκυρές του Μαλεβιζίου και παράλληλα μίλησε για την ταυτότητα του νέου Μαλεβιζίου.

Στο Μουσείο Υφαντικής Τέχνης στη Μονή ξεναγήθηκε και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεραμουτσίου, η πρόεδρος του οικισμού Πόπη Θραψανιωτάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος Βαμβακάς, ο περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Ξυλούρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαλεβιζίου Γρηγόρης Περυσινάκης και πλήθος κόσμου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ