Έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης Generations 1960-2019 στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου στην Τύλισο (πλούσιο φωτορεπορτάζ)

Petite Perle 300×250

Εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου στην Τύλισο η έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Generations 1960-2019. Η έκθεση πραγματοποιείται σε δύο διαφορετικά μέρη της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου, πρώτα χθες στην Πινακοθήκη Τυλίσου και σήμερα Σάββατο 21/12 στις 18:00 μ.μ. στο οινοποιείο Διγενάκη – Πεζά Ηρακλείου.

Η έκθεση είναι μια συνδιοργάνωση της ομάδας "ΔΙΠΟΛΑ", της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου και του Οινοποιείου Διγενάκης. Η κεντρική ιδέα της έκθεσης Generations 1960-2019 αφορά στο πώς το παρελθόν υπεισέρχεται στο παρόν και έτσι παράγεται μέλλον. Ο James Joyce τονίζει: "If there is a future in every past, that is present" ("Υπάρχει μέλλον σε κάθε παρελθόν που γίνεται παρόν"). Επιπλέον, ο Νικόλαος Κάλας σε ποίημά του, αναφέρεται στο ζήτημα ως: "Το μετά – χθες και το προ-αύριο".

Έργα γνωστών εικαστικών θα συνεκτίθενται με τη δουλειά ανερχόμενων καλλιτεχνών της νέας γενιάς των οποίων το έργο έχει κριθεί ως αξιόλογο από την πορεία τους στο χώρο. Σκοπός είναι να προαχθεί μια γόνιμη συνομιλία μέσω της οποίας θα αναπτυχθούν συσχετισμοί μεταξύ των πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών της εποχής κατά την οποία διαμορφώθηκε το κάθε έργο.

Στόχος επίσης είναι η έκθεση αυτή να αναδείξει το δυναμικό παρόν των νέων καλλιτεχνών οι οποίοι με συνέπεια συνεχίζουν να δημιουργούν και να παράγουν έργο σε δύσκολες συνθήκες, διαμορφώνοντας το σύγχρονο ρεύμα και διεκδικώντας τη δική τους θέση στην Ιστορία της ελληνικής Τέχνης. Οι νέοι δημιουργοί διαπραγματεύονται καθιερωμένες αλλά και νέες μορφές έκφρασης, προβάλλοντας έργα εικαστικά, γλυπτικά, εγκαταστάσεις βίντεο, performances χωρίς κανένα περιορισμό στο εκφραστικό τους μέσο.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Βουλευτής Ηρακλείου Γιώργος Λογιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Ξυλούρης, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Πετούσης, Χρύσα Λυρώνη, ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού και πλήθος κόσμου. Στο τέλος υπήρχε μπουφές, ενώ τα οινοποιία Διγενάκης κερνούσαν κρασί δικής τους παραγωγής με υπέροχα αρώματα. Και σε αυτή την εκδήλωση στον καταπληκτικό χώρο της Πινακοθήκης Μπότης Θαλλασινός στην Τύλισο το πρώτο ρόλο από πλευράς οργάνωσης είχε η εικαστικός Χρύσα Βαθιανάκη κάτι που επισήμανε και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου αναγνωρίζοντας την προσφορά της.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ