Από την πρώτη ψηφοφορία εκλέγεται Πρόεδρος η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Petite Perle 300×250

Η πρώτη Ελληνίδα υποψήφια πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να εκλεγεί στην πρώτη ψηφοφορία την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου με αυξημένη πλειοψηφία 266 ψήφων.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αν δεν υπάρξουν «διαρροές», η κυρία Σακελλαροπούλου μετά το «ναι» και του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να λάβει 244 ψήφους. Μαζί με τις ψήφους του ΚΙΝΑΛ, το οποίο θα υπερψηφίσει, ο αριθμός αυξάνεται σε 266 ψήφους.  (ΝΔ 158, ΣΥΡΙΖΑ 86, ΚΙΝΑΛ 22).

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΚΕ θα επιλέξει για μια ακόμα φορά το «παρών», ενώ η ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης έχει πει ότι «δεν γνωρίζουμε αν είναι κατάλληλη για Πρόεδρος». Αργά σήμερα Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 υπό τον Γιάνη Βάρουφάκη, μετά το πέρας της οποίας θα δοθεί απάντηση – πρόταση για το πρόσωπο του Πρόεδρου της Δημοκρατίας

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος στην πρώτη ψηφοφορία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 10:30 το πρωί απαιτείται πλειοψηφία 200 βουλευτών. Αυτό σημαίνει ότι  το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα βγει "λευκός καπνός" απο το κοινοβούλιο και η χώρα θα αποκτήσει για πρώτη φορά γυναίκα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ