Από την παραλία στο χωριό – ΜΑΕΔΗΜ και πολιτιστικοί σύλλογοι ετοιμάζουν τον τουριστικό χάρτη του Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Ένα φιλόδοξο σχέδιο για τη σύνδεση των τουριστικών  περιοχών του Δήμου Μαλεβιζίου με την ενδοχώρα, κατά τη διάρκεια της θερινής σεζόν, έχει στα σκαριά η ΜΑΕΔΗΜ.

Ο πρόεδρος Γιάννης Μαρής κάλεσε τους προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής,σε ευρεία σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας,  ζητώντας τους μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, να του έχουν καταθέσει σημαντικά  στοιχεία για τις περιοχές τους.

Στην ουσία επιχειρείται να δημιουργηθεί ένας πολιτιστικός χάρτης, που θα αναδεικνύει τις ομορφιές του Δήμου.

Είναι γνωστό ότι η ενδοχώρα του Μαλεβιζίου σφύζει από ζωή με δεκάδες εκδηλώσεις, ξεχωριστές βραδιές από τη μια άκρη στην άλλη.

Ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής επιχειρεί όλη αυτή η πληροφορία να προωθηθεί στους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή όλο το χρόνο.   

«Όλοι μας βλέπουμε κάθε χρόνο τουρίστες που ενοικιάζουν αυτοκίνητα και επισκέπτονται τα χωριά μας προσπαθώντας να μάθουν λίγα πράγματα από την καθημερινότητά μας, από τη γαστρονομία μας, από τον πολιτισμό μας.

Στην προσπάθειά μας να γίνουμε αρωγοί σε όλους αυτούς που μας τιμούν με την επίσκεψή τους στο νησί μας, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν οδηγό, έναν χάρτη, ένα ημερολόγιο εμπειριών με στόχο οι επισκέπτες μας να γνωρίζουν που θα έρθουν και τι θα δουν», σημείωσε ο ίδιος.

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις προς τους πολιτιστικούς συλλόγους, προκειμένου να καταγραφούν και να αποσταλούν οι δραστηριότητες των χωριών τους (χειμώνα – καλοκαίρι), αλλά και να διερευνηθεί, αν μπορούν αν μπουν οι βάσεις για τον εμπειρικό τουρισμό. Όπως βόλτες στην ύπαιθρο κατά την ελαιοκομική περίοδο, μάζεμα χόρτων, χοχλιών κ.α   

Απευθυνόμενους στους ίδιους ανέφερε:

«Μπορείτε για παράδειγμα να δημιουργήσετε μικρά περιπατητικά μονοπάτια για τους φυσιολάτρες, να δημιουργήσετε μια νέα εκδήλωση και όχι απαραίτητα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο  που κάνουν όλα τα χωριά.

Δημιουργήστε δράσεις όπου οι τουρίστες μπορούν να συμμετέχουν μαζί σας και να μην είναι μόνο θεατές π.χ. δοκιμάζοντας μια συνταγή ή λίγο τυρί που φτιάξατε.

Πλέον στις ανεπτυγμένες τουριστικά χώρες έχουμε μεγάλη άνθηση του φαινομένου των τουριστών που θέλουν να έρθουν στο έρθουν στο χώρο σας, να αρμέξουν μαζί σας, να βρουν χοχλιούς, να χορέψουν με τους ντόπιους και στη συνέχεια να αγοράσουν τα τοπικά προϊόντα και έτσι θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του νησιού μας.

Αρκεί να τους ανοίξουμε την πόρτα μας, κάτι που εμείς ως φιλόξενοι κρητικοί  είμαστε πάντα πρωτοπόροι!».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ