Κορονοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη «θωράκιση» της χώρας

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και αναμένεται να παρουσιάσει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τις προτεινόμενες λύσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν από τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού στην Ιταλία.

Στη γειτονική χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 3 άτομα, ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 150, θέτοντας τη χώρα σε συναγερμό.Οι Αρχές της γείτονος λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε κλείσιμο σχολείων και ακύρωση καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Η σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας

Χθες, Κυριακή, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του κορονοϊού.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται σήμερα και και αύριο, Τρίτη, σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης.

Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...