Κορωνοϊός: Επιστρέφουν από το Λονδίνο οι μαθητές του Κολεγίου όπου φοιτά η κόρη ασθενούς-Θα μπούν σε καραντίνα

Petite Perle 300×250

Με ναυλωμένη πτήση από το Κολέγιο Αθηνών επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές του σχολείου που βρίσκονταν σε εκδρομή στο Λονδίνο με την κόρη της 40χρονης, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Οι μαθητές θα μεταφερθούν από το ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο για να μπουν στο αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα καθώς ήταν αδύνατο να επιστρέψουν με κάποια από τις προγραμματισμένες πτήσεις από Λονδίνο προς Αθήνα για λόγους ασφάλειας.

Μετά την επιστροφή τους και αφού κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πάρει δείγμα από όλους θα τεθούν σε καραντίνα για 14 μέρες στα σπίτια τους

Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί τους δεν θα επιστρέψει η κόρη της 40χρονης η οποία θα παραμείνει για τρεις ημέρες στη Βρετανία.

Σκοπός του ταξιδιού των περίπου 100 μαθητών του Κολλεγίου στην αγγλική πρωτεύουσα ήταν να επισκεφτούν πανεπιστήμια από το International Baccalaureat (IB).

«Όλα ήταν ήρεμα μέχρι και χθες το απόγευμα, όταν μάθαμε πως η γυναίκα που νοσηλεύεται στο Αττικό ως φορέας του ιού, είναι μητέρα κοριτσιού που συμμετέχει στην εκδρομή» λέει στο protothema.gr γονέας που επιθυμεί να διατηρηθεί η ανωνυμία του. Όπως ήταν αναμενόμενο δημιουργήθηκε αναστάτωση. Οι μαθητές που επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους χθες αργά το απόγευμα ειδοποιήθηκαν από τους συνοδούς τους ότι πρέπει να πάνε στα δωμάτιά τους και να παραμείνουν εκεί ωσότου έρθουν γιατροί για να τους εξετάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές Αρχές ήρθαν σε επαφή με τις αντίστοιχες Βρετανικές προκειμένου να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ειδοποιήθηκε γιατρός ο οποίος επισκέφτηκε το νεαρό κορίτσι στο δωμάτιο του προκειμένου να πάρει δείγμα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο ταξίδι ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν απομονωμένοι στα δωμάτιά τους.

ΠΗΓΗ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ