Kοροναϊός: "Θερίζει" στην Ιταλία-52 νεκροί και 1.835 κρούσματα

Petite Perle 300×250

Οι ασθενείς με κοροναϊό στην Ιταλία είναι πλέον 1.835. Σε σχέση με χθες διαγνώσθηκαν 235 νέοι ασθενείς. Οι νεκροί από τη διάδοση του ιού είναι 52. Στην πρώτη θέση των κρουσμάτων παραμένει η περιφέρεια της Λομβαρδίας, με 1.077 μεταδόσεις. Συνολικά, 149 άνθρωποι βρίσκονται στην φάση της ίασης και έχουν γίνει αρνητικοί στον ιό.

Οι ειδικοί του νοσοκομείων λοιμωδών νόσων του Μιλάνου Σάκκο εξηγούν ότι θα χρειαστούν μια με δυο εβδομάδες για να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης του κοροναϊού, διότι δεν μπορεί να διαπιστωθεί αμέσως η αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί.

Νέες μεταδόσεις έχουν σημειωθεί στις περιφέρειες της Ρώμης, της Σαρδηνίας και στην μικρή περιοχή Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας. Η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, πάντως, υπογραμμίζει ότι το 50% των κρουσμάτων δεν είναι ανησυχητικά, και θεραπεύονται κατ΄οίκον.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πάολο Τζεντιλόνι, τέλος, υπογράμμισε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στηρίξει την Ιταλία στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της διάδοσης του ιού.

ΠΗΓΗ THETOC

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ