Κορωνοϊός: Εγκλωβισμένοι σε κρουαζιερόπλοιο 2.000 επιβάτες-Πέρασε και από Ηράκλειο

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Στο κρουαζιερόπλοιο παραμένουν περί τους 2.000 επιβάτες που ξεκίνησε 11ήμερη κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και ήταν προγραμματισμένο να καταπλεύσει στην Κέρκυρα την Πέμπτη. Είχε καταπλεύσει προ ημερών και στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Από τους επιβάτες ζητήθηκε να επιστρέψουν στο πλοίο ενώ βρίσκονταν σε εκδρομή στην Αθήνα, έπειτα από την επιβεβαίωση για θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε επιβάτη που είχε αποβιβαστεί στη Γένοβα.

Ο κυβερνήτης της MSC Opera σύμφωνα με δημοσίευμα της Μirror ενημέρωσε τους επιβάτες να παραμείνουν στο πλοίο καθώς επιβάτης που είχε αποβιβαστεί στη Γένοβα, διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Από τους επιβάτες ζητήθηκε να επιστρέψουν επειγόντως από εκδρομή μιλώντας τους για “ζήτημα ασφαλείας”.

Αλλά μόλις επέστρεψαν στο πλοίο, τους είπαν ότι ένας επιβάτης που είχε ταξιδέψει στο πλοίο την περασμένη εβδομάδα διαγνώστηκε θετικά με κορονοϊό.

Στο δημοσίευμα περιγράφεται πως η κρουαζιέρα συνέχισε το ταξίδι της κανονικά, με το κρουαζιερόπλοιο να φτάνει στην Κέρκυρα την Πέμπτη. Σύμφωνα με την βρετανική Mirror, η οποία επικαλείται επιστολή του καπετάνιου, τα μέλη του πληρώματος ανέμεναν εντολές από τις ελληνικές και τις αυστριακές Αρχές. “Σημειώστε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη που να υποδηλώνει πως ύποπτο κρούσμα στο MSC Opera και δεν υπάρχουν περιπτώσεις (μεταξύ των επιβατών) που να δείχνουν κρούσμα κορωνοϊού”.

Η επιστολή που δόθηκε από τον καπετάνιο

“Μόλις ενημερώθηκα ότι οι Αυστριακές Αρχές Υγείας μας ενημέρωσαν ότι επιβάτης που ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα με το MSC Opera, έχει διαγνωστεί με το COVID-19. ‘

” Ο άνδρας, αυστριακής υπηκοότητας, αποβιβάστηκε από την MSC Opera στη Γένοβα της Ιταλίας την Παρασκευή το πρωί στις 28 Φεβρουαρίου και βρίσκεται στην Αυστρία.

” Σήμερα περιμένουμε οδηγίες με περισσότερη σαφήνεια και κατευθυντήριες γραμμές από τις αυστριακές υγειονομικές αρχές και είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Ωστόσο, λαμβάνουμε προληπτικά ορισμένα μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των επιβατών. Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα καλούνται να παραμείνουν επί του σκάφους, μέχρι να έχουμε περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με το θέμα.

” Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν έχουμε καμία ένδειξη που να υποδεικνύει ότι ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα επί του παρόντος στο MSC Opera και δεν υπάρχουν περιπτώσεις που να υποδεικνύουν ότι μπορεί να υπάρξει περίπτωση COVID-19.

Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας: Δεν υπάρχει ύποπτο κρούσμα

Nα σημειωθεί πως σε σχετική ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, επισήμαινε “ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορωνοϊού καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία”.

“Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ” τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΛΚΕ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε κατάπλου, η υγειονομική αρχή του πλοίου εκδίδει πιστοποιητικό υγείας για το σύνολο των επιβαινόντων σε αυτό.

H ανακοίνωση της εταιρείας

Δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν αναφέρει τυχόν συμπτώματα παρόμοια με τη γρίπη, αλλά ούτε χρειάστηκε να ληφθούν κάποια πρόσθετα υγειονομικά μέτρα. Το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera κινείται επί του παρόντος όπως προβλέπεται και συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του από τον Πειραιά για την Κέρκυρα.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MSC αναφορικά με έναν επιβάτη αυστριακής υπηκοότητας, ο οποίος είχε ταξιδέψει με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο στην Ανατολική Μεσόγειο από 17 έως 28 Φεβρουαρίου και εξετάστηκε θετικά χθες, 3 Μαρτίου, για το COVID-19.

Για το θέμα ενημέρωσαν την εταιρεία οι υγειονομικές αρχές στην Αυστρία, αναφέροντας ότι ο επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω της βόρειας Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου αμέσως μετά την αποβίβαση από την κρουαζιέρα του στη Γένοβα της Ιταλίας.

To MSC Opera έφθασε νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά και ενημέρωσε για το θέμα τις ελληνικές υγειονομικές αρχές, ενώ ζητήθηκε από τους επιβάτες να παραμείνουν προληπτικά στο πλοίο εν αναμονή της καθοδήγησης των τοπικών αρχών.

ΠΗΓΗ :THETOC

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...