Ελένη Βατσινά: Μια ελπίδα για το μέλλον των γυναικών

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Για την προσφορά της στο τοπικό «επιχειρείν» βραβεύτηκε, ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας, η επιχειρηματίας και πολιτεύτρια με το Κίνημα Αλλαγής, Ελένη Βατσινά, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, στο κέντρο διασκέδασης «Αναδρομές» στις Αρχάνες, γιορτάζοντας τα 111 χρόνια του και βραβεύοντας τέσσερις γυναίκες για την κοινωνική προσφορά και την σημαντική επιχειρηματική πορεία τους.

Στο σύντομο χαιρετισμό της, και με αφορμή την Ημέρα που είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα, η Ελένη Βατσινά ευχαρίστησε τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου για την τιμή που της έγινε με τη βράβευση αυτή, δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί στη θέση της γυναίκας σήμερα αλλά και… στην ελπίδα για το μέλλον.

«Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε σήμερα, με αυτή τη βράβευση ως γυναίκα επιχειρηματία. Στην πραγματικότητα, εργάζομαι και καταβάλλω το 100% των δυνάμεων μου για να πετύχω το καλύτερο, όπως είμαι σίγουρη πως κάνουμε άλλωστε όλοι – άνδρες και γυναίκες.

Το φύλο δεν καθορίζει τις ικανότητες, δεν καθορίζει την επιτυχία, διαδραματίζει ρόλο όμως – δυστυχώς ακόμη – στα εμπόδια που οι γυναίκες συναντούν στο διάβα τους στην επαγγελματική τους πορεία. Οι γυναίκες στην Ελλάδα – φυσικά και στην Κρήτη – βρίσκουν «μπροστά τους» ακόμη και σήμερα στερεότυπα. Ακόμη χειρότερα γυναίκες, εν έτει 2020, υπομένουν σιωπηλά τη βία και την κακοποίηση.

Ξέρω ότι έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά μας, αυτό που εγώ θέλω όμως να ευχηθώ με αφορμή τη σημερινή ημέρα, είναι στο προσεχές μέλλον οι Ελληνίδες να καταφέρουν να κατακτήσουν την πραγματική ισότητα, σε κάθε πεδίο» – ανέφερε χαρακτηριστικά.
Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...