Ισπανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του κορωνοϊού!

Petite Perle 300×250

Συναγερμός και στην Ισπανία με τον Σάντσεθ να κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Η απόφαση θα εγκριθεί επισήμως και από το υπουργικό συμβούλιο αύριο. Ίδια… μοίρα και για την Βουλγαρία.

Και η Ισπανία στους ρυθμούς του φονικού ιού, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Υπάρχουν ανεπίσημες πληροφορίες πως υπάρχουν πια δεκάδες νεκροί κι έτσι Σάντσεθ σε διάγγελμά του ανακοίνωσε την απόφασή του να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις επόμενες 15 ημέρες.

«Είμαστε μόλις στην πρώτη φάση της μάχης κατά του ιού. Μας περιμένουν δύσκολες εβδομάδες. Δεν μπορεί να αποκλειστεί το γεγονός τα κρούσματα να φτάσουν στις 10.000 την επόμενη εβδομάδα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Σάντσεθ.

Και συνέχισε, επισημαίνοντας τη σημασία της ατομικής ευθύνης των πολιτών: «Η ανακήρυξη ισχύος της έκτακτης ανάγκης, κινητοποιεί όλες τις αρχές στη μάχη κατά του ιού, ωστόσο η τελική νίκη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις πρωτοβουλίες του καθενός. Πλέον, αποτελεί ηρωισμό το συχνό πλύσιμο χεριών και η παραμονή στο σπίτι».

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ