Σε ετοιμότητα η ΠΕΔ Κρήτης για τον κορωνοϊό

Petite Perle 300×250

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης σε σχέση με την εξέλιξη του κορωνοϊού, ενώ σήμερα θα υπάρξει συνάντηση και ενημέρωση από τους τοπικούς υγειονομικούς φορείς.

Η ΠΕΔ Κρήτης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και όλους τους αρμόδιους παράγοντες, προκειμένου να έχει μια άμεση εικόνα και να αντιμετωπίζονται τα όποια ζητήματα προκύπτουν σε σχέση με την λειτουργία των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης απέστειλε σχετική επιστολή στους Δημάρχους του νησιού, στην οποία επισημαίνονται τα εξής:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού (COVID- 19) και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τόσο για την πρόληψη μετάδοσης του όσο και την αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν με τη λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και των οργανισμών του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης, σας ενημερώνουμε ότι η ΠΕΔ Κρήτης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΚΕΔΕ αλλά και τους αρμόδιους φορείς, παρακολουθεί την εξέλιξη του ζητήματος και θα σας κρατά ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη προκύπτει.

Προς τούτο παρακαλούμε εφόσον έχετε θέματα που χρήζουν απαντήσεων αλλά και σχετικές προτάσεις να μας ενημερώσετε άμεσα.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι έχει προγραμματιστεί για σήμερα 13 Μαρτίου συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης με τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το θέμα.

Τέλος σας ενημερώνουμε για την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α'/11-03-2020) με θέμα: « Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID- 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» με ιδιαίτερη αναφορά στα άρθρα 5 και 10 της ανωτέρω, όπου ρυθμίζονται ζητήματα με τις άδειες και διευκολύνσεις των υπαλλήλων αλλά και κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία των ΟΤΑ κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορονοϊού COVID- 19».

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ