Δώστε αίμα, πάρτε χαρά και δύναμη. Ναι,τώρα.Πολιτιστικός Σύλλογος Σάρχου

Petite Perle 300×250

Ο σύλλογός μας είχε προγραμματίσει εδώ και καιρό την πρώτη του αιμοδοσία των τελευταίων πολλών χρόνων σε συνεργασία με το ΠΑΓΝΗ, για τις 15 Μαρτίου. Πλησιάζοντας η μέρα αυτή, έφτασαν στα αυτιά μας μηνύματα φόβου: «να μην γίνει η αιμοδοσία, περίεργη εποχή τώρα με τον κορονοϊό, δεν θα 'ρθει κανείς, μην το κάνετε, είναι ασφαλής η αιμοδοσία;» Φτάσαμε στο σημείο να θελήσουμε να την αναβάλλουμε. Και τότε ήρθε η παραίνεση της Προϊσταμένης Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ, κας. Βογιατζάκη. Μας είπε: «Μην ακυρώσετε την αιμοδοσία, και 10 φιάλες να συγκεντρωθούν μεταγγίζουμε δυο παιδιά.» Σε αυτό το επιχείρημα δε λες τίποτα, μόνο : «Δεν θα το αναβάλουμε.» Μας εγγυήθηκε και μας ανέλυσε την ασφάλεια της διαδικασίας, μεταφέραμε την ώρα σε απογευματινή για να εξυπηρετεί αυτούς που εργάζονται Κυριακή και ξεκινήσαμε. Ήρθαν και έδωσαν αίμα 11 άτομα. Πιάσαμε το όριο-στόχο. Άνθρωποι που περιμέναμε αλλά και που δεν περιμέναμε. Νέοι και νέες, άνδρες και γυναίκες, τακτικοί αιμοδότες και αρκετοί που έδιναν για πρώτη φορά. Αυτή η διαδικασία και το αποτέλεσμα μας γέμισε χαρά. Μας έδωσε πίσω την τσαλακωμένη αυτές τις μέρες, αίσθηση δύναμης και αγάπης. Μας έφερε κοντά -με αποστάσεις ασφαλείας- και μας άφησε στα χείλη ένα χαμόγελο αλληλεγγύης και αισιοδοξίας που πηγάζει από την καρδιά και την γαληνεύει. Καρδιά, αίμα, για δες πώς συνδέονται…

Σας γράφουμε λοιπόν, για να σας προτρέψουμε να ζήσετε κι εσείς – όσοι δεν το έχετε κάνει το τελευταίο τρίμηνο-τετράμηνο και μπορείτε, αυτό το συναίσθημα. Αξίζει τον κόπο. Πάντα και ειδικά τώρα.

Ας λάβουμε υπόψη και ότι ελάχιστοι θα πάνε στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα αυτές τις μέρες, ενώ όσοι τυχόν κολλήσουν την ίωση και οι οικείοι τους δεν θα μπορούν για ένα διάστημα. Γι' αυτό και το ΠΑΓΝΗ δίνει έμφαση αυτήν την περίοδο στις εξωτερικές αιμοδοσίες.

Αυτή η αιμοδοσία ήταν για μας χειροπιαστή απόδειξη του όταν δίνεις, παίρνεις κι όταν τολμάς, νικάς. Δίνεις αίμα, παίρνεις αγαλλίαση, δύναμη,σύνδεση και χαρά. Αγάπη τελικά. Ζήστε το κι εσείς. Γιατί αξίζει. Ειδικά τώρα.  

Ειρήνη Περβολαράκη

Πρόεδρος ΠΣ Σάρχου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ