Κορονοϊός – Κικίλιας: Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας, τώρα πρέπει να δείξουμε φιλότιμο

Petite Perle 300×250

Κορονοϊός – Κικίλιας: Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας, τώρα πρέπει να δείξουμε φιλότιμο

«Τώρα πρέπει να επιδείξουμε φιλότιμο, ανθρωπιά», είπε ο κ. Κικίλιας σημειώνοντας πως πρέπει να μείνουμε όλοι στο σπίτι μας.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε, επίσης την ευγνωμοσύνη όλων στους γιατρούς, τους νοσηλευτές το προσωπικό του ΕΚΑΒ και τόνισε ότι καθημερινά τα νοσοκομεία ενισχύονται με νέες κλίνες και προσωπικό.

Κορονοϊός και φαρμακεία

Τρόπους διασφάλισης της παραμονής στο σπίτι όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ιδίως των ηλικιωμένων, ακόμη και αν χρειάζεται να προμηθευτούν τα φάρμακα τους, προέκυψαν μετά την τηλεδιάσκεψη Υπουργού Υγείας και Προέδρου ΠΦΣ.

Στόχο να επισημανθούν πιο εμφατικά, οι οδηγίες για τήρηση των αποστάσεων και των κανόνων ασφαλείας στα φαρμακεία, αλλά και να διασφαλιστεί η παραμονή κατ' οίκον όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είχε η τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια με τον Πρόεδρο Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολο Βαλτά.

Ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τον κ. Βαλτά να τονίσει σε όλους τους φαρμακοποιούς ότι πρέπει να ενημερώνουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, να μένουν σπίτι τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, τα φάρμακά τους μπορεί να τα παίρνει οποιοσδήποτε συγγενής πρώτου βαθμού με την ταυτότητά του και οποιοσδήποτε τρίτος με μια απλή υπεύθυνη δήλωση, από τον ασθενή, χωρίς εξουσιόδοτηση.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ