74 τα νέα κρούσματα – 966 το σύνολο

Petite Perle 300×250

Οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η τροχιά της επιδημίας στην Ελλάδα παραμένει ελεγχόμενη

Περισσότεροι από 550 χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό. 22 χιλιάδες πέθαναν, 119 που νοσηλεύονταν ανάρρωσαν.

Στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 74 νέα κρούσματα με το σύνολο των νοσούντων να είναι 966. Συνολικά έχουν γίνει 13.447 τεστ ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι νεκροί έφτασαν τους 28 ενώ στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 66 άνθρωποι. Οι διασωλημένοι είναι οι 65 ενώ 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.
4 ασθενείς με κορωνοϊό αποσωληνώθηκαν στην Ελλάδα
Τα μέτρα μας αφορούν όλους το ίδιο, όλοι συμμετέχουμε και μπορώ να πω κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε μέρα. Αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. «Μία από αυτές τις νίκες είναι ό,τι 4 έχουν αποσωληνωθεί και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση» συνέχισε.

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η τροχιά της δικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη» είπε ο λοιμωξιολόγος και επέμεινε πως πρέπει να μείνουμε πιστοί στα μέτρα αυτοπεριορισμού.

«Να επιστήσω την προσοχή σε ανθρώπους που επιστρέφουν από χώρες με υψηλό αριθμό νοσούντων, να μπουν σε αυστηρή καραντίνα» συνέχισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Δεν είναι η ώρα για τα τεστ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό
«Τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και δεν είναι διαγνωστικά της νόσου» σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας και πρόσθεσε: «Ένα αρνητικό τεστ στην οξεία φάση της νόσου, σε έναν άνθρωπο με ήπια συμπτώματα μπορεί να δώσει και το λάθος μήνυμα. Μπορεί κάλλιστα να έχει τη νόσο κανείς με αρνητικό τέτοιο τεστ».


Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ