Η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει με αναλώσιμα τα Νοσοκομεία του νησιού

Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αναλώσιμα υλικά θα ενισχύσει η Περιφέρεια Κρήτης τις προμήθειες των Νοσοκομείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Αυτό αποφασίστηκε το Σάββατο 28 Μαρτίου στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, της Διοικήτριας 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένας Μπορμπουδάκη και του Αντιπεριφερειάρχη  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Τακτικού Μέλους Επιτροπής Προγραμματισμού, κ. Λάμπρου Βαμβακά.

Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Κρήτης από ιδίους πόρους της θα προβεί στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμων, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, τα οποία εν συνεχεία θα παραχωρήσει στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης για τα νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές ευθύνης της.

Παράλληλα, με ταχείες διαδικασίες προχωρά η προμήθεια μέσω ΕΣΠΑ και άλλων ειδών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών των νοσοκομείων.

Οι ενέργειες αυτές, όπως ανέφεραν ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης και η κα. Λένα Μπορμπουδάκη συνιστούν μια ακόμα ηθική, πρακτική και ουσιαστική βοήθεια προς τις νοσηλευτικές μονάδες της Κρήτης, τους εργαζόμενους σε αυτές και τους πολίτες, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας και σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης με την 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Για την καλή αυτή συνεργασία  η Διοικήτρια Λένα Μπορμπουδάκη εκφράζει για μια ακόμη φορά δημόσια τις ευχαριστίες της.

Από την μεριά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαρίστησε επίσης το ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και κάθε εργαζόμενο και εθελοντή στις υγειονομικές δομές της Κρήτης για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.


Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ