Κορωνοϊός- Μ.Βρετανία: Μετατρέπουν εκθεσιακό κέντρο σε νοσοκομείο για 4.000 ασθενείς -Εντυπωσιακές εικόνες

Πρόχειρο νοσοκομείο στους χώρους ενός εκθεσιακού κέντρου, στήνουν οι Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι ασθενείς με κορωνοϊό και να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες.

Το εκθεσιακό κέντρο ExCel στο Λονδίνο ανακατασκευάζεται για να φιλοξενήσει χιλιάδες νέα κρεβάτια για τους πάσχοντες από κορωνοϊό, με οξυγόνο, αναπνευστήρες και άλλο βασικό εξοπλισμό στην μάχη ενάντια στον θανατηφόρο ιό. Το εκθεσιακό κέντρο, στο Ανατολικό Λονδίνο, θα γίνει το νοσοκομείο, Nightingale NHS, όπου θα φιλοξενήσει 4.000 κρεβάτια.


Να σημειωθεί πως περίπου 4.000 άτομα στο Λονδίνο έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία ενώ τουλάχιστον 180 άνθρωποι στην βρετανική πρωτεύουσα έχουν χάσει την ζωή τους. Ο δήμαρχος Σαντίκ Χαν, προειδοποίησε χθες τους Λονδρέζους: «Πρέπει να σας προειδοποιήσω πως τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα τις επόμενες εβδομάδες. Αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε γι' αυτό το ενδεχόμενο. Ο αριθμός των ατόμων που μιλάμε είναι μεγάλος και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Έχετε δει τον αριθμό των νεκρών ήδη στο Λονδίνο, είμαστε δύο ή τρεις εβδομάδες μπροστά από την υπόλοιπη χώρα και γνωρίζουμε ότι το αποκορύφωμα έρχεται σύντομα, είναι περίπου 3-5 εβδομάδες μακριά».

Με εντατικούς ρυθμούς η μετατροπή του εκθεσιακού κέντρου σε νοσοκομείο
Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ουχάν αλλά και της Μαδρίτης, οι εργασίες για την μετατροπή του αυτοσχέδιο νοσοκομείου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, ασθενοφόρα φαίνονται να έχουν στηθεί έξω από το εκθεσιακό κέντρο, που σύντομα θα γίνει νοσοκομείο για τους ασθενείς με κορωνοϊό, με τους εργάτες στο εσωτερικό του να είναι απασχολημένοι με την μετατροπή του κτιρίου σε νοσοκομείο. Οι αξιωματούχοι της υγείας συνεργάζονται με στρατιωτικούς σχεδιαστές για να δημιουργήσουν από την αρχή το νέο νοσοκομείο στην πρωτεύουσα προκειμένου να καλυφθεί ο αυξημένο αριθμός των ασθενών.


Οι εικόνες δείχνουν εκατοντάδες γυψοσανίδες να προκειμένου να δημιουργηθεί μια διάταξη που μοιάζει με νοσοκομείο. Μόλις ολοκληρωθεί, θα αποτελείται από δύο θαλάμους, τον καθέναν εξ των οποίων θα μπορεί να φιλοξενεί 2.000 άρρωστους ασθενείς με κορωνοϊό.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί εργάτες ασθενοφόρων μετέφεραν ιατρικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των φιαλών οξυγόνου, καρδιακών συσκευών παρακολούθησης και απινιδωτές. Το κτίριο αναμένεται να ανοίξει ως πλήρως λειτουργικό νοσοκομείο μέχρι το επόμενο Σάββατο στις 4 Απριλίου.

Κι όλα αυτά την ώρα που ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε χθες στους 181, καθώς οι κυβερνητικοί σύμβουλοι προειδοποίησαν για ακόμη πιο αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Πηγή: iefimerida.gr



Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ