Ν. Χαρδαλιάς: Αν χρειαστεί θα παρθούν σκληρότερα μέτρα για τις μετακινήσεις

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό από τα άλλα καθώς όλοι πρέπει να μείνουμε σπίτι. Μάλιστα ανέφερε ότι αν κριθεί αναγκαίο η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πιο αυστηρά μέτρα αν δεν περιοριστούν οι μετακινήσεις.

Ανακοίνωσε επίσης πως αναστέλλεται για η λειτουργία της μονάδας πέντε της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τις τελευταίες τρεις μέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι εκ των οποίων οι 3.109 στην περιοχή της Αττικής. Μόλις 22 άτομα βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει την καραντίνα.

Υπάρχουν ακόμη 83 άνθρωποι που είναι σε ξενοδοχεία από τα οποία τα 22 είναι θετικά και τα άλλα 61 είναι με δική τους πρωτοβουλία σε καραντίνα, για να προστατεύσουν τα δικά τους άτομα, συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σημείωσε πως τα ξημερώματα της Δευτέρας έφτασε στην Αθήνα κομβόι από μάσκες και ειδικές στολές προσφορά του ιδρύματος Ωνάση και της Ένωσης Εφοπλιστών.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Χαρδαλιάς, τις επόμενες ημέρες αναμένονται τρεις πτήσεις με υγειονομικό υλικό και τα έξοδα τους καλύπτονται από δωρεές.

«Το φετικό Πάσχα θα είναι διαφορετικό»

Τόνισε πως: «Το φετικό Πάσχα είναι θα είναι διαφορετικό, δεν θα σουβλίσουμε αρνιά με φίλους, δεν θα πάμε στην εκκλησία».
Και συνέχισε:

«Μένουμε σπίτι για να γιορτάσουμε το επόμενο Πάσχα μαζί με όλους. Οι μέρες βελτιώνονται και θα θέλουμε να βρεθούμε έξω. Όμως αυτό θα είναι το λάθος και θα βοηθήσουμε να εξαπλωθεί ο ιός».

Ο κ. Χαρδαλιά έστειλε το μήνυμα πως «όσο τηρούνται οι κανόνες δεν θα υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Ωστόσο εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση αναγκαστικά θα πάμε σε νέα μέτρα».

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...