Κορωνοϊός: Περισσότερα από 120 άτομα θετικά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Τελευταία Ενημέρωση:

Περισσότερα από 120 άτομα που βρίσκονται στο πλοίο “Ελευθέριος Βενιζέλος” εντοπίστηκαν θετικά στον Κορωνοϊό μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων που βγήκαν πριν από λίγο

Συναγερμός στις υγειονομικές και πολιτικές αρχές σήμανε μετά τα αποτελέσματα από τα τεστ των επιβαινόντων του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ. 

Σύμφωνα με αυτά περισσότερα από 120 άτομα εντοπίστηκαν θετικά στον φονικό ιό.Όλοι είναι σε καραντίνα στις καμπίνες τους.

Μάλιστα δυο Έλληνες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο είναι σε σοβαρή κατάσταση

Την ίδια ώρα οι αρχές οι οποίες περίμεναν πως θα είναι μεγάλος αριθμός, εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν την κρίσιμη αυτή κατάσταση. Ενδεχομένως να δοθεί εντολή για εκκένωση του πλοίου και μεταφορά των νοσούντων σε άλλο μέρος στο οποίο φυσικά θα παραμείνουν σε καραντίνα

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος επιβαίνουν 34 άτομα που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου και οι άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και οι δύο Έλληνες.Σε πρώτη φάση είχαν εντοπιστεί θετικά στον ιό 20 άτομα εκ των οποίων δυο ήταν σε  σοβαρότερη κατάσταση. Ένας 72χρονος Ελβετός και ένας 34χρονος Ινδονήσιος οι οποίοι έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε ναυλωθεί και μετέφερε ναυτικούς για να επανδρώσουν άλλο πλοίο στην Ισπανία βρίσκονταν εδώ και ημέρες αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά λόγω της από 21/03 υπουργικής απόφασης με περιοριστικά μέτρα για τους κατάπλους των σκαφών και των πλοίων στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε ναυλωθεί από εταιρεία της Μάλτας και Τούρκο ιδιοκτήτη να μεταφέρει στην Ισπανία 349 ναυτικούς μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες προκειμένου να επανδρώσουν άλλο πλοίο εκεί. Ωστόσο δεν μπόρεσε να καταπλεύσει εκεί λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβάλλει οι αρχές της Ισπανίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Έτσι το πλοίο πήρε εντολή από την ναυλώτρια εταιρεία να μεταφέρει τα πληρώματα στην Τουρκία αλλά οι τουρκικές αρχές επέτρεπαν μόνο τους Τούρκους υπηκόους να αποβιβαστούν στο τουρκικό έδαφος, με αποτέλεσμα το πλοίο να παραμένει εδώ και καιρό έξω από το λιμάνι του Πειραιά περιμένοντας οδηγίες.


Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...