Έφυγε από τη ζωή του στα 86 χρόνια ο Νικήτας Χαιρέτης από τα Ανώγεια

Petite Perle 300×250

Την θλίψη σκόρπισε στα Ανώγεια, η είδηση του θανάτου του Νικήτα Χαιρέτη, που "έφυγε" τα ξημερώματα του Σαββάτου 4 Απριλίου , από τη ζωή στα 86 του χρόνια.Ο Νικήτας, άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας στο πλευρό του τα παιδιά του, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ενεργός πολίτης της κοινωνίας των Ανωγείων, ο Νικήτας Χαιρέτης βρισκόταν πάντα μέχρι και το τέλος του στην πρώτη γραμμή των θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούσαν τον τόπο. Το 1975 αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Ανωγείων, με το συνδυασμό του Μανόλη Δακανάλη (Κανάνες) μέχρι και το 1978 επί δημαρχίας Γεωργίου Κλάδου.Το 1978 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Ανωγείων με τον περίφημο συνδυασμό του "Κλεισθένης" σε μια εκλογική αναμέτρηση στην οποία επικράτησε ο Γεώργιος Κλάδος. Από την ίδια θέση υπηρέτησε τα Ανώγεια και στις αρχές της δεκαετίας του '90 όταν εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του ιατρού Νίκου Κεφαλογιάννη.

Πέραν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Νικήτας άφησε εποχή και με τις παρεμβάσεις του,ως μεσίτης"  στους λεγόμενους "σασμούς",  όπου παρέβαινε με το συνετό λόγο του και έβρισκε μια λύση κοινώς αποδεκτή από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές. Όχι μόνο στα Ανώγεια, αλλά και σε άλλα χωριά του ορεινού Μυλοποτάμου και της Κρήτης τον καλούσαν για να δώσει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα μεταξύ οικογενειών.

Τον Αύγουστο του 2012 έχασε την αγαπημένη σύντροφο της ζωής του Γιαννούλα, απώλεια που τον κλόνισε και επιβάρυνε την υγεία του.

Η οικογένεια του με αίσθημα ευθύνης, σε επικοινωνία της με την ΑΝΩΓΗ, σεβόμενη τα μέτρα της Πολιτείας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοΪού στον πληθυσμό,καλεί όλους τους συγχωριανούς και φίλους να σεβαστούν τις οδηγίες του επιστημονικού κόσμου και της Πολιτείας, ώστε να προστατευθεί η τοπική κοινωνία , την οποία ο εκλιπών σε όλη τη διάρκεια της ζωής τιμούσε, σεβόταν και προστάτευε.Παράλληλα ευχαριστεί θερμά όλο τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης στο βαθύτατο πένθος της.

Η κηδεία του Νικήτα Χαιρέτη θα γίνει την Κυριακή 5 Απριλίου στην οικογενειακή εκκλησία των Χαιρέτηδων. τον Ιερό Ναό του Αγίου πνεύματος στη περιοχή "Δανούζα" στα Ανώγεια.  σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα των Ανωγείων που θα τον σκεπάσει.

Η Φωνή Μαλεβιζίου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΠΗΓΗ ANOGI.GR

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ