Κορωνοϊός: Νεκρός από τον ιό πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης

Petite Perle 300×250

Ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης, Μαχμούντ Τζιμπρίλ έχασε τη ζωή του από τον Covid 19, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο 67χρονος πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν σε καραντίνα στο Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, από τις 26 Μαρτίου, οπότε και είχε διαγνωστεί με τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του κόμματός του στο Facebook.

Ο Τζιμπρίλ υπηρέτησε ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας για επτά μήνες κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του 2011, στον οποίο ο ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι καταδικάστηκε και σκοτώθηκε.

Στην Λιβύη ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού ανέρχεται σε 18, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Ο πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό ανακοινώθηκε στην χώρα στις 3/4. Συγκεκριμένα, το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε την ημέρα εκείνη τον πρώτο θάνατο στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού στην εμπόλεμη χώρα, διευκρινίζοντας ότι το θύμα ήταν μια 85χρονη.

Το Κέντρο εξήγησε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ότι η διάγνωση πως η ηλικιωμένη έπασχε από την ασθένεια COVID-19 έγινε μεταθανάτια.


Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ