A.Τσίπρας: Γιατροί και νοσηλευτές χρειάζονται έμπρακτη στήριξη και όχι χειροκροτήματα

Tην ανάγκη να ενισχυθεί περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη μάχη κατά του κορωνοϊού και να διορθωθούν άμεσα παραλείψεις, αδυναμίες και καθυστερήσεις υπογράμμισε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «παραλείψεις, αδυναμίες και καθυστερήσεις υπάρχουν και τις επισημαίνουμε, για να διορθωθούν» και πρόσθεσε πως «είναι θεωρεί αδιανόητο τόσες εβδομάδες μετά το πρώτο κρούσμα να υπάρχουν αυτές οι τεράστιες ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία σε υλικά ατομικής προστασίας των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις προσλήψεις που έγιναν στο ΕΣΥ στις δύσκολες μέρες των μνημονίων και τώρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας μπορεί να ανταπεξέλθει. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αντί για μειώσεις είχαμε 19.500 προσλήψεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ας ήμασταν σε περίοδο μνημονίων. Χρωστάμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής».

«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από έμπρακτη στήριξη και όχι χειροκροτήματα», δήλωσε εμφατικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Είπε ότι «η μεγάλη αδυναμία είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο συρρικνώθηκε για πάρα πολλά χρόνια και ιδιαίτερα τα μνημονιακά χρόνια, άρα ξεκινάμε από μια μειονεκτική θέση και δεν είναι εύκολο κανείς να ζητήσει να καλυφθούν όλα τα κενά αμέσως»

«Στηρίζουμε δεν σημαίνει ότι σιωπούμε»

Σε ερώτηση για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε και συγκεκριμένα για την κριτική που ασκεί ο Παύλος Πολάκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ο Παύλος ο Πολάκης ήταν αυτός που από την πρώτη μέρα βρέθηκε δύο φορές στο υπουργείο για να συναντήσει τον Β. Κικίλια για να του δείξει τους τρόπους που θα αυξηθούν οι κλίνες για να έχουμε την καλύτερη αντιμετώπιση στην πανδημία.»

«Δεν πιστεύω ότι η στάση της αντιπολίτευσης μπορεί να κριθεί από ψήγματα κριτικής. Στηρίζουμε δεν σημαίνει ότι σιωπούμε», είπε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών

«Αν σκέφτεται ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του με βάση το πολιτικό όφελος εν μέσω κρίσης, θα υποστεί μεγάλο κόστος» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Πηγή: Cnn.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ