Νέα μέτρα: Έλεγχοι στους δρόμους, σε αεροδρόμια και λιμάνια

Petite Perle 300×250

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς ενόψει Πάσχα. Από απόψε ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι σε εθνικές οδούς και περιφερειακούς δρόμους σε λιμάνια και αεροδρόμια, ενώ διπλασιάζεται και το πρόστιμο.

Κανείς δεν θα μετακινείται εκτός νομών αν δεν φέρουν το ειδικό έντυπο Α1 και αν δεν δείξουν φορολογική δήλωση που να αποδεικνύει τη μόνιμη κατοικία τους.

Όσοι πάνε στη μόνιμη κατοικία τους δεν θα μπορούν να επιτρέψουν μέχρι τη λήξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα από απόψε στις 6 το μέτρο τίθεται σε έλεγχο ενώ οι έλεγχοι θα γίνονται σε 24ωρη βάση.Οι έλεγχοι θα γίνονται από ΕΛΑΣ και Λιμενικό μέχρι και τις 27 Απριλίου.

Από απόψε διπλασιάζεται το πρόστιμο αν μετακινηθούν προς άλλους νομούς ή σε εξοχική κατοικία ενώ δεν θα μπορούν να επιστρέψουν.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος αναστέλλεται η επικοινωνία με τα νησιά με εξαίρεση τους ντόπιους κατοίκους.

«Καταχρηστική μετακίνηση προς μόνιμη κατοικία για λόγους αναψυχής θα επιφέρει 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για 60 μέρες», δήλωσε ο υφ. Προστασίας του Πολίτη, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση.

Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη προστασίας της υπαίθρου και νησιών, αλλά και των ευπαθών ομάδων που κατοικούν εκεί. Οπως τόνισε, οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης δημιουργεί προυποθέσεις μεταφοράς του ιού. Με γνώμονα αυτό, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αυστηροποίηση των ελέγχων.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ