Η Ευρώπη ξεκινά να εξετάζει τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού

Τελευταία Ενημέρωση:

Παρά το ελπιδοφόρo γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μικρή μείωση του αριθμού των θανάτων λόγω της νόσου Covid-19 στην Ιταλία, την Γαλλία και την Ισπανία, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η επιφυλακή πρέπει να διατηρηθεί

Ευρώπη, είναι η πλέον πληγείσα ήπειρος της πανδημίας με περισσότερους από 65.200 θανάτους και τουλάχιστον 745.200 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Ο κατ΄οίκον περιορισμός μαζί με τα άλλα θεμελιώδη μέτρα που είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση και οι κανόνες υγιεινής φαίνεται ότι φέρνουν αποτελέσματα στην εξέλιξη της επιδημίας στις τρεις αυτές χώρες», λέει ο Arnaud Banos, ερευνητής του CNRS, ειδικός στην ανάλυση μαθηματικών μοντέλων.

«Αυτό μειώνει τον αριθμό των προσβαλλόμενων ατόμων και χρειάζεται χρόνος για να φανούν τα αποτελέσματα», λέει η επιδημιολόγος Catherine Hill που μελετά καθημερινά τις καμπύλες της επιδημίας στον κόσμο.

Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανακοινώσει σχέδια, άλλες τα εξετάζουν, για τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κοινωνικής ζωής, των μετακινήσεων και των διασυνοριακών ταξιδιών, που τέθηκαν σε εφαρμογή από τα μέσα Μαρτίου σε μια προσπάθεια συγκράτησης της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...