Διαδικτυακή εκδήλωση ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου με Ε. Αχτσιόγλου και Ε.Τσακαλώτο

Petite Perle 300×250

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την κρίση που συνοδεύει την πανδημία για να υλοποιήσει μία αναδιάρθρωση στα εργασιακά και την οικονομία προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων και σε βάρος των μεσαίων στρωμάτων και του κόσμου της εργασίας.

Την άποψη αυτή εξέφρασαν και τεκμηρίωσαν οι βουλευτές και τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, και οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Κορονοϊός: Η επόμενη ημέρα για την οικονομία και την εργασία στην Κρήτη», που διοργάνωσαν το Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Τρίτης, 5 Μάη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρεμβάσεις οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης και Σωκράτης Βαρδάκης, καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων από όλη την Κρήτη.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέλυσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και την ανάγκη για ισχυρή παρέμβαση του κράτους στην αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την άρνησή της να υιοθετήσει τις προτάσεις, παρά το γεγονός ότι συμβαδίζουν με τις απόψεις της πλειοψηφίας των οικονομολόγων, αλλά και με τις εισηγήσεις Κεντρικών Τραπεζών στις χώρες της ΕΕ.

«Κάθε μέρα προστίθεται ένα επιπλέον μέτρο σε βάρος των εργαζόμενων» είπε από την πλευρά της η Έφη Αχτσιόγλου, αναλύοντας την αναδιάρθρωση που προωθεί συστηματικά η κυβέρνηση στην αγορά εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα. Επισήμανε ακόμη ότι το μέγεθος και οι επιπτώσεις της κρίσης δεν επιτρέπουν να «παίζουμε με μικροεπιδόματα», αλλά απαιτούνται δυναμικές παρεμβάσεις στήριξης των εργαζόμενων.

Στη συζήτηση εκτός από τους βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, παρενέβησαν εκπρόσωποι της οικονομικής ζωής και συνδικαλιστικών οργανώσεων της Κρήτης, εκφράζοντας την αγωνία τους για την επόμενη μέρα της πανδημίας και διατυπώνοντας συγκεκριμένα αιτήματα για να μεταφερθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ στο κοινοβούλιο.

Παρεμβάσεις έγιναν από τον αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλη Αλιφιεράκη, τον πρόεδρο του τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Σταύρο Καρτέρη, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηρακλείου Χαράλαμπο Λεκάκη, τους προέδρους και μέλη διοικήσεων των εργατικών κέντρων της Κρήτης Στέλιου Βοριά (Ηράκλειο), Γιάννη Μανωλικάκη (Χανιά), Γιώργου Λιολάκη (Ρέθυμνο), Μανώλη Πεπόνη (Λασίθι), Μανώλη Τσαγκαράκη (Ηράκλειο), το μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον χώρο του τουρισμού Γιάννη Νισταζάκη, αλλά και εκπροσώπους εργαζομένων από τον δημόσιο τομέα και τον χώρο του πολιτισμού, μεταξύ των οποίων ο εκπαιδευτικός Νίκος Μεντζίνης και ο σκηνοθέτης Πάνος Ιωαννίδης.

Η πολιτική διαδικτυακή εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν χιλιάδες πολίτες από όλη την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα και να υποβάλουν ερωτήματα στους συμμετέχοντες.

Πρόκειται για τη δεύτερη ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί εκδήλωση με τίτλο «Το οικολογικό πραξικόπημα της κυβέρνησης», με κεντρικούς ομιλητές τη συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ρένα Δούρου και τον βουλευτή και τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο.

Επόμενη ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, 7 Μάη, στις 6.00 το απόγευμα, με θέμα «Τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό στην περίοδο της πανδημίας» και κεντρικούς ομιλητές τον τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτη και την τομεάρχη Τουρισμού του κόμματος Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η εκδήλωση θα αναμεταδοθεί ζωντανά:

– Στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm, μέσω Facebook (Κόκκινο Κρήτης)

– Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω Youtube (ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου)

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ