Κορωνοϊός – Ανεβαίνει ο απολογισμός στη χώρα μας: Κατέληξε γυναίκα στο ΝΙΜΤΣ

Petite Perle 300×250

Στους 166 έφτασαν οι νεκροί στη χώρα μας από κορωνοϊό, καθώς κατέληξε μία 73χρονη γυναίκα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, άφησε την τελευταία της πνοή μία γυναίκα 73 ετών η οποία νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ. 

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ενημέρωσε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν τα 2.840.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 22 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 73 ετών. Οι 9 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 95 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας έστειλε το μήνυμα:  «Τώρα που αυτή η πανδημία μας διδάσκει ανθρωπιά και αλληλεγγύη είναι αφορμή να διαμορφώσουμε μια νέα οπτική για τις μεταμοσχεύσεις».

Για τα εμβόλια – Πότε εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμα 

Ο καθηγητής ανέφερε πως δύο παγκόσμιες έρευνες για εμβόλιο είναι στη φάση 2 και εκτίμησε πως πιθανώς στο τέλος αυτού του έτους ή τις αρχές του επομένου, θα υπάρχει παραγωγή. 

Ωστόσο, σημείωσε πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς μια διαδικασία παραγωγής εμβολίου περνάει από συγκεκριμένες φάσεις.

Όπως εξήγησε, στην τρίτη φάση,  το εμβόλιο δίνεται στον πληθυσμό. «Χρειάζεται χρόνο για αυτό ακούτε ότι χρειάζεται 1-1μιση χρόνο. Ευελπιστούμε ότι κάποια από τα εμβόλια θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του χρόνου». 

Και συνέχισε: 

«Θα χρειαστούν πολλά εμβόλια, δεν θα φτάσει ένα. Εθελοντικά θα τα πάρουν οι άνθρωποι, ιδιαίτερα εκείνοι που έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο- μακρόχρονη διαδικασία με τους μεγίστους κανόνες ασφαλείας. Πιστεύω ότι θα αργήσει, και να βγουν γρήγορα εμβόλια δεν θα είναι σε επαρκείς ποσότητες για όλον τον κόσμο». 


Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ