Λ. Μπορμπουδάκη: Στην Κρήτη η νοσηλεία ασθενών με COVID-19 από τα νησιά το καλοκαίρι

Τελευταία Ενημέρωση:

Στην Κρήτη θα νοσηλεύονται ασθενείς με COVID-19 από νησιά που δεν έχουν ειδικές μονάδες νοσηλείας στη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό δήλωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA η διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη επισημαίνοντας πως η Κρήτη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις εφόσον χρειαστεί.

«Με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει αν υπάρξουν περιστατικά κορωνοϊού σε νησιά που θα χρειαστούν νοσηλεία τότε θα νοσηλευτούν και στην Κρήτη όπως και στην Αθήνα. Αυτός είναι ο σχεδιασμός ισχύει ήδη και φυσικά θα ισχύσει και στη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε ότι αφορά την Κρήτη η διαχείριση ενός πιθανού κρούσματος σε ξενοδοχείο το καλοκαίρι θα γίνεται όπως γίνεται και σήμερα η διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων.» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ Μπορμπουδάκη προσθέτοντας πως ο σχεδιασμός που έχει γίνει μπορεί ανάλογα τις καταστάσεις να αναθεωρηθεί.

Αναφερόμενη στις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που από την Πέμπτη ξεκίνησαν τη λήψη δειγμάτων για εξέταση για κορωνοϊό επεσήμανε πως ο στόχος του υπουργείου είναι σύντομα να λειτουργήσουν και οι 28 που προβλέπονται για την Κρήτη.

«Ο στόχος των μονάδων αυτών είναι ο προσυμπτωματικός έλεγχος για την αποφυγή της διασποράς του ιού. Ξεκινήσαμε σε κλειστές δομές και ομάδες όπου υπάρχει μεγαλύτερος συγχρωτισμός και οι Κινητές Ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε και σε ύποπτα περιστατικά που τυχόν έρθουν σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ αναφέροντας ύποπτα συμπτώματα. Έτσι με τον τρόπο αυτό ένα ύποπτο περιστατικό δεν θα χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο για να γίνει η λήψη δείγματος και μειώνουμε με τον τρόπο αυτό τις πιθανότητες διασποράς.» δήλωσε η κ Λένα Μπορμπουδάκη.

πηγή: https://creta24.gr/

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...