Επικίνδυνη χαλάρωση: 246 άτομα έσπασαν την καραντίνα-Απομόνωση για 15.181 πολίτες

Petite Perle 300×250

Ανησυχία επικρατεί στις Αρχές από τη χαλάρωση και των εφησυχασμό πολλών πολιτών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Από την αρχή της εφαρμογής του πρωτοκόλλου απομόνωσης 14 ημερών έχουν καταγραφεί 246 "σπασίματα" καραντίνας. Επιβλήθηκαν δηλαδή στον καθένα 5.000 ευρώ πρόστιμο και ακολουθήθηκε η ποινική διαδικασία.

Σήμερα είναι σε καραντίνα 15.181 άτομα. Μεταξύ αυτών άτομα και από πτήσεις, επιβεβαιωμένα κρούσματα, επαφές κρουσμάτων κ.λπ.

Οι τηλεφωνικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν από την αρχή εφαρμογής του μέτρου είναι 15.575 ενώ υπήρξαν και 737 αστυνομικές "επισκέψεις" για να επιβεβαιωθεί η παρουσία στον χώρο των ατόμων εάν δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα.

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αυστηρότεροι έλεγχοι με λογισμικό όπου μπορούν να μπουν όλες οι καραντίνες σε έναν χάρτη και οι διευθύνσεις των κατοικιών θα μπουν σε μία άλλη εφαρμογή ενώ παράλληλα θα γίνονται τηλεφωνικοί έλεγχοι συμμόρφωσης.

Επίσης, θα αυξηθούν οι δειγματοληπτικές αυτοψίες, δηλαδή οι αστυνομικές επισκέψεις, ενώ επισημαίνεται ότι είναι αυστηρές οι ποινές οι οποίες μπορεί να είναι έως και ισόβια σε περίπτωση που ύποπτο κρούσμα κολλήσει κάποιον άλλον και οδηγήσει σε θάνατο λόγω του ιού.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ