Άστραψαν οι παραλίες και ο βυθός του Μαλεβιζίου – Με μεγάλη επιτυχία ο εθελοντικός καθαρισμός (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση "αλλάΖΟΥΜΕ το χρώμα της πόλης" στις παραλίες του Μαλεβιζίου.

Από νωρίς το πρωί εθελοντές και φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους και καθάρισαν τους δρόμους των οικισμών, το βυθό και τις παραλίες της περιοχής. Την δράση οργάνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου, η ΜΑΕΔΗΜ, ο ραδιοφωνικός σταθμός SUPER 904 και φορείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Μαλεβιζίου.

Συγκεκριμένα ο καθαρισμός έγινε στις παραλίες της Αγίας Πελαγίας Λυγαριάς, Μαδέ, Ψαρομούρας και Μονοναύτη.

Περίπου ένα φορτηγό φερτά υλικά αφαιρέθηκαν από τις παραλίες, τα οποία προκαλούσαν ρύπανση στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Στον καθαρισμό των παραλιών  παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας και Πρασίνου Μιχάλης Αλμπαντάκης και Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργος Πετούσης, ο πρόεδρος της ΜΑΕΔΗΜ Γιάννης Μαρής και μέλη του Δ.Σ., η πρόεδρος του Εμππορικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας Μαρίνα Καρούζου, ο λιμενάρχης Μενέλαος Δαφέρμος και φορείς της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" ο Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας τόνισε τη σπουδαιότητα αυτής της δράσης, ευχαριστώντας όλους τους εθελοντές που βοήθησαν να καθαριστούν οι όμορφες παραλίες του Μαλεβιζίου. "Τέτοιες δράσεις διαφημίζουν την περιοχή και την αναβαθμίζουν παράλληλα. Συγχαρητήρια στην Υπηρεσία Καθαριότητας και στον αντισδήμαρχο Μιχάλη Αλμπαντάκη, όπου σε όλες αυτές τις εθελοντικές δράσεις συμπαρίσταται με την Υπηρεσία του. Θέλουμε, Δήμος και εθελοντές να είμαστε μία δυνατή ομάδα για να δώσουμε το αποτέλεσμα που πρέπει. Χρειάζεται συντονισμός και ενέργειες για να βελτιώνουμε την καθημερινότητά μας".

Και συνέχισε: "Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί στέλνουμε σήμερα ένα μήνυμα περιβαλλοντικό. Θα προχωράμε χέρι-χέρι και βήμα-βήμα όλοι μαζί για να βελτιώνουμε το φυσικό μας περιβάλλον και το τουριστικό μας προϊόν, το οποίο έχει ανεκτίμητη αξία στην περιοχή μας. Όλες αυτές οι παραλίες είναι πανέμορφες και χρειάζονται τη φροντίδα όλων μας".

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Αλμπαντάκης δήλωσε στη Φωνή του Μαλεβιζίου: "Αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν σε όλες τις παραλίες του Μαλεβιζίου. Σειρά έχει το Φόδελε, το Παλαιόκαστρο και η Αμμουδάρα. Θέλω από την πλευρά μου να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους. Όλες οι παραλίες του Μαλεβιζίου είναι πεντακάθαρες γι' αυτό προτείνω στον κόσμο να έρθει να τις απολαύσει και να χαρεί τις καλοκαιρινές ημέρες στο Μαλεβίζι".

Μετά τον καθαρισμό ο δήμαρχος Μ. Μποκέας με τους αντιδημάρχους Μ. Αλμπαντάκη και Γ. Πετούση, τον πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ Γ. Μαρή και φορείς της περιοχής έκαναν μία βόλτα προς το εκκλησάκι της Αγίας Πελαγίας, όπου μελέτησαν από κοντά τις επόμενες κινήσεις τους για τα νέα έργα στην Αγία Πελαγία.

Το σίγουρο είναι ότι σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί ο εξωτερικός φωτισμός κατά μήκους του νέου πεζοδρομίου της Αγίας Πελαγίας, καθώς ο υποβρύχιος φωτισμός δεν λειτούργησε σχεδόν καθόλου.


Φορείς που συμμετείχαν:

Supermedia (Super 90.4 – Κρητικός 88.7 – Party 103.1)

Δήμος Μαλεβιζίου

Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ – Μονομετοχική ανώνυμη εταιρεία Δήμου Μαλεβιζίου

Ά Λιμενικό Τμήμα Λινοπεραμάτων

Εμπορικός επαγγελματικός σύλλογος Αγίας Πελαγίας

Τοπικό συμβούλιο δημοτικής ενότητας Αχλάδας

Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Λυγαριάς
Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίας Πελαγίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Αμμούδι
Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Όρμου Μαδέ

Καταδυτικά Club:

POSEIDON DIVING

EUROPEAN DIVING

WHITE SEALS

AQUA DIVE

STAY WET

ECO DIVING CENTER
& Οι ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής


Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ