Πλήθος κόσμου στην κορυφή του Στρούμπουλα(φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Στο Μέγα Εσπερινό στη χάρη του Προφήτη Ηλία

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες πιστών η φετεινή προσέλευση στον Εσπερινό του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του Στρούμπουλα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας παιδιά με τους γονείς τους, ηλικιωμένοι ανέβηκαν μετά από πεζοπορία και ανάβαση περίπου μίας ώρας στην κορυφή όπου βρίσκεται το δίκλιτο εκκλησάκι που γιορτάζει και την ημέρα του Τιμίου Σταυρού. Εδώ να τονίσουμε ότι αρκετοί άνθρωποι ανέβαιναν προς την κορυφή και μετά το τέλος του Εσπερινού.

Υπομονετικά και με τις κατάλληλες στάσεις για ξεκούραση όλοι οι επισκέπτες ανέβηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα και σε αυτό βοήθησαν πολύ τα σκαλοπάτια που τοποθετήθηκαν με πρωτοβουλία της Κοινότητας και Πολιτιστικού Συλλόγου Τυλίσου.

Οι εικόνες μοναδικές, ενώ η αίσθηση της ικανοποίησης από την προσπάθεια που καταβάλεις για να φτάσεις στο εκκλησάκι και να προσκυνήσεις σε γεμίζει με ικανοποίηση αλλά και πίστη και θα λέγαμε σου φτιάχνει τον εσωτερικό σου κόσμο. Μοναδικά συναισθήματα…

Ο Μέγας Εσπερινός τελέστηκε από τον εφημέριο πατήρ-Μανώλη Αστυρακάκη που ευλόγησε τις αρτοκλασίες και απυθυνόμενος στους πιστούς τους ευχαρίστησε που μπήκαν στον κόπο να ανέβουν ως εκεί και αστειευόμενος τους είπε εδώ πάνω δεν έχει κορωνοιό και μπορούμε να προσευχηθούμε ελεύθερα.

Στη συνέχεια οι πιστοί εμφανώς ικανοποιημένοι που εκπλήρωσαν το τάμα τους ξεκίνησαν προσεκτικά τη διαδικασία της κατάβασης για να προλάβουν οι περισσότεροι τη νύχτα και να επιστρέψουν στα σπίτια τους δηλώνοντας ότι η εκκλησία αποτελεί για αυτούς την ασφαλή στέγη, ειδικά τη σημερινή εποχή με όλα αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ