Χαρδαλιάς: Στο τέλος του μήνα οι αποφάσεις για τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου
Στοιχεία σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας γνωστοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην πρώτη εβδομαδιαία ενημέρωση, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων από την 1η Ιουλίου έως και την 19η Ιουλίου έχουν εισέλθει στη χώρα μας 918.032 άνθρωποι. Σε έλεγχο έχει υποβληθεί το 13,9% όσων έχουν περάσει τα σύνορα.
Καταγράφηκαν 295 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων τα 53 είναι ακόμα ενεργά, τα 35 είναι μη ενεργά και οι υπόλοιποι επέστρεψαν.
Οι πέντε χώρες από τις οποίες προήλθαν τα περισσότερα εισαγόμενα κρούσματα είναι η Σερβία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Αλβανία και οι ΗΠΑ.
Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι αναμενόμενη λόγω των επισκεπτών-τουριστών, ωστόσο τόνισε ότι είναι χαμηλός ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών.
Δίνουμε έμφαση σε δύο σημεία, υπογράμμισε:
στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και την αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού ειδικά σε κλειστούς χώρους.
Σε ερώτηση του CNN Greece σχετικά με τον σχεδιασμό το επόμενο διάστημα αναφορικά με τα νησιά, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:
«Έχουμε τον έλεγχο, χωρίς αυτό να σημαίνει εφησυχασμό. Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε σε συναγερμό».
Επιπλέον, εξέφρασε την άποψή του ότι δεν πρέπει να γίνουν πανηγύρια ούτε τον Αύγουστο στη χώρα.
«Μπορούμε να ζήσουμε αυτό το καλοκαίρι και χωρίς πανηγύρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Λίγο νωρίτερα, ο κ. Χαρδαλιάς είχε πει ότι ειδικά για τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του μήνα και πως είναι πολύ νωρίς ακόμα.
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google
