Εγκαίνια Διεθνούς Έκθεσης Ζωγραφικής'' Συνομιλώντας με τους Πολιτισμούς του Kόσμου'' στο Φόδελε

Petite Perle 300×250

Τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Ζωγραφικής'' Συνομιλώντας με τους Πολιτισμούς του Kόσμου'' έλαβαν χώρα χθες το βράδι στο μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος στο Φόδελε.

Τηνέκθεση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού και πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μαλεβιζίου, ενώ θα διαρκέσει έως και τις 30 Αυγούστου στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου ElGreco και θα είναι ανοικτή για το κοινό 9:00 πμ -7:00 μμ.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα 26 εικαστικών σε μια ποικιλία θεμάτων  ( κοινωνικά, πορτραίτο, τοπίο, νεκρή φύση, μυθολογία), τεχνικών (κάρβουνο, λάδι, ακρυλικό, soft pastel, υδατογραφία, σπάτουλα, γραφιστική) και στιλ.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν:

Andrzej Filipowicz (Belarus/Πολωνία), Irene Georgopoulou (Ελλάδα), Ivan Grozdanovski (Σερβία), Leticia Isabel Banegas Gomez (Ονδούρα), Éda Gyenis (Ουγγαρία), Pierrick Her (Γαλλία),Paul Howe (Αγγλία), Michiyo Hyodo (Ιαπωνία), Marcin Jaszczak (Πολωνία),Kostas Karnikis (Ελλάδα), Abdelhalim Kebieche (Αλγερία), Yuliia Kochetova (Πολωνία), Ingrid Lefevre (Βέλγιο), Kathy Linden (USA), Amarjeet Maan (Ινδία), Lita Mavrogeni (Ελλάδα), Ines Mendez (Αργεντινή), Sareh Mohebeian Zadeh (Ρωσία), Olga Pelipas (Ουκρανία), Ruslan Prus (Ουκρανία), Lawal Suleiman (Νιγηρία), Martine Vallée ( Καναδά), Rosângela Vig (Βραζιλία), Maria Villioti (Ελλάδα), Jin Yu (Κίνα), Magdalena Wozniak Melissourgaki (Ελλάδα).

Παιδικό εργαστήριο ζωγραφικής  – Δρώμενο με θέμα την τέχνη: Σαββάτο  22  Αυγούστου, (τηλ. επικοινωνίας για συμμετοχή 2810 521 500).

Η Έκθεση οργανώνεται στα πλαίσια του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Φόδελετων αφιερωμένων  στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Μουσείου ElGreco και  της φετινής στόχευσης του Μουσείου  να  ανοίξει  ένα παράθυρο στον κόσμο  ''συνομιλώντας''  με άλλους πολιτισμούς.

Θα τηρούνται τα μέτρα υγειονομικής προστασίας σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη βραδιά των εγκαινίων ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ.Μενέλαος Μποκέας, η Δημοτικός Σύμβουλος Εύα Πιτσικάκη-Κουτσογιαννάκη, η Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του ΔΟΚΑΠΑΜ Μαρίνα Βογιατζή και Έφη Βολανάκη, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Νίκος Πατραμάνης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπος Παντερής και αρκετός κόσμος, φίλοι της τέχνης και του πολιτισμού.

Από τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν με τα έργα τους στην έκθεση έδωσαν το παρών οι Magdalena Wozniak Melissourgaki και η Maria Villioti.

Στο χαιρετισμό ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων:

Με τη σημαντική αυτή εκδήλωση της Διεθνούς Έκθεσης Ζωγραφικής ο Δήμος Μαλεβιζίου εγκαινιάζει το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του από το Φόδελε. Ένα χωριό που συνδέεται με τον ElGreco, την παράδοση και τον πολιτισμό και έχουμε στόχο να αποτελέσει το κέντρο Εικαστικών Τεχνών όχι μόνο του Δήμου Μαλεβιζίου αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Δουλεούμε με τους συνεργάτες μου για να αναδείξουμε αυτό το μαγευτικό χώρο και πιστέουμε σύντομα να εξασφαλίσουμε τους απαιτούμενους πόρους για να αναδείξουμε περαιτέρω τον εσωτερικό και περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου ElGreco. Επίσης στις άμεσες προταεραιότητες μας είναι και η ανέγερση ενός Πολιτιστικού Κέντρου στο Φόδελε που θα αποτελέσει το χώρο συνάντησης όλων των ανθρώπων της τέχνης κια της παράδοσης και θα μπορεί να φιλοξενεί σημαντικές εκδηλώσεις όπως η σημερινή. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καλλιτέχνες Μανώλη Κανακάκη και Κώστα Κώττη που θα έχουν τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς και να σας καλέσω στα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα τον Υδάτινο Χώρο που επιμελείτε η κ.Χρύσα Βαθιανάκη την Τρίτη το βράδι στην πινακοθήκη Μπότης Θαλασσινός στην Τύλισο.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ